10.2 C
Oslo
poniedziałek, 28 września, 2020
Array

Mitt yrke er min lidenskap. Kasia Maciejewska

Warto przeczytac

Zarobki w Norwegii 2019 – ile zarobisz najmniej?

Zarobki w Norwegii należą do jednych z najatrakcyjniejszych w Europie, zaś poziom życia pozwala Norwegom stanowić "najszczęśliwszy naród świata". Warto też wiedzieć, że chociaż...

Sport w pigułce 05.06.

Sport w pigułce 05.06 Wciąż nie wiadomo, co z Glikiem Podczas poniedziałkowego treningu Kamil Glik doznał urazu barku. Natychmiast po tym wydarzeniu został odwieziony do szpitala,...

Informacje z Norwegii 05.06.

Informacje z Norwegii. Norweskie urzędy zamykają lokale w Oslo. Decyzją Norweskiej Inspekcji Sanitarnej, zamknięto trzy lokale w stolicy Norwegii. Chodzi o Tasty Green, Lille...

Życie w Norwegii – jak jest naprawdę?

Życie w Norwegii zdążyło obrosnąć wieloma mitami. Część z nich jest nieprawdziwa, druga część jak najbardziej ma pokrycie w faktach. Jak Polakom żyje się...

0
(0)

Kasia Maciejewska fysioterapeut med lidenskap.

Katarzyna har sin salong i Stavanger Klikk for å vise et visittkort

1 Hvem er du utdannet som og hvorfor valgte du denne retningen?

Mitt yrke er min lidenskap, min lidenskap er jobb med pasienter – jeg er en fysioterapeut.

Jeg har fullført en 5-årig mastergrad ved Universitetet for fysisk utdanning i Warszawa, og jeg valgte ikke yrket ved et uhell, jeg visste fra barndommen at jeg ville gjøre noen innenfor mmedisin.

Fysioterapeutens yrke fokuserer på alle funksjonene i min karakter. Der jeg føler meg som en fisk i vannet – som ordtaket sier – gjør det du elsker, og du vil ikke tilbringe en dag på jobb.

Slik er det med meg i dag også.

Arbeidet mitt er basert på ikke-farmakologiske og inoperative metoder. Hovedmålet er å forbedre pasientens psyko-fysiske tilstand, bekjempe smerte og bevegelse begrensninger. Fysioterapeutens hovedoppgaver inkluderer behandling eller tilsyn med behandling av pasienter med nevromuskulære, muskuloskeletale, kardiovaskulære og respiratoriske lidelser.

2 Hva gir arbeidet deg?

Arbeidet har fulgt meg siden barndommen, og jeg vet at det bare forandrer og lærer mye.

Det gir meg følelsen av å være nødvendig for andre, noe som gir jobb suksess, noe som motiverer meg til videre yrkesutdanning. Å jobbe med syke og lidende, lærer ydmykhet, tålmodighet, forståelse og følsomhet. Uavhengigheten er også et viktig element, noe jeg tror er viktig i hvert yrke. Jeg kan ikke forestille meg livet uten jobb og der jeg bare tar for meg rollen som mor og kone.

3. Er det vanskelig å bevise at ingen kan erstatte et menneske i moderne teknologi og tilgjengelige enheter, som ofte erstatter arbeidet til en fysioterapeut?

Både meg og andre fysioterapeuter trenger ikke å bekymre seg. Sant nok lever vi i en alder der medisinsk og rehabiliteringsteknologi har gått veldig langt, alt for å lette arbeidet til fysioterapeut og pasientens liv. Dette er svært nødvendig for å øke levestandarden, og for at rehabiliteringsindustrien skal vokse raskt. På den anndre siden erstatter maskiner, roboter, enheter og apparater aldri de fysioterapeutens velutdannede hender. Og her kan jeg kanskje overraske deg, fordi utdanningssystemet i dag handler bare om den manuelle innsatsen – det er fysioterapeutens hender, hjerte og hjerne rettet mot den minste smertefulle terapien med pasientens kropp. Jeg er med hele mitt hjerte for denne typen behandling også på kontoret mitt.

4 Hvorfor har du valgt Norge, hvor lenge bor du der, og hvordan håndterer du bedriften din?

Etter å ha forlatt Norge i 2010, avbrøt jeg doktorgradsstudiet mitt ved Universitetet for kroppsopplæring i Warszawa. Det var en veldig vanskelig beslutning, fordi jeg fortsatt ønsket å utdanne meg, og samtidig drømte jeg alltid om å reise til utlandet – Sjekke om jeg er en sterk nok person som kan bygge alt fra grunnen av. 

Hvorfor Norge? – Ren tilfeldighet – fordi norsk var det eneste språket i språkkurstilbudet jeg ikke kunne i det hele tatt. Og slik startet forberedelsene til å reise til utlandet. Et intensivt læringsår med norsk i Polen resulterte i det faktum at mens jeg fortsatt var i Polen fant jeg en jobb der jeg så meg selv. Det var et nyåpnet SPA og velvære. Begynnelsen var ikke lett for alle, men dette arbeidet ga meg så mye at jeg etter noen år bestemte meg for å sette opp et modig skritt igjen, noe jeg absolutt ikke anger på.

Eget selskap – igjen et tilfelle, – til slutt er livet en serie saker som på en eller annen måte blir ganske rotete. Men jeg hadde alltid noe i tankene mine – en visjon – et kontor, en sofa, meg og pasienten.

Med hjelp fra mannen min og de som er nær meg, er det slik at jeg er her, nå, for dere. Og takk for det. 

Har du klienter fra Polen eller er de fleste nordmenn?

Den varierte nasjonalitet som bor i Norge, blir møtt på kontoret likt. Polakker og nordmenn er imidlertid to ganske store pasientgrupper. Jeg snakker norsk, engelsk og polsk, så jeg vil finne en tråd med forståelse for alle. I løpet av tre år var jeg møtt : russere, franser, englændere, tyskere, nigerianere, litauere, ukrainere, slovakker, islændinger, svensker, danskere, pakistanere ……

5. Hva er din fordypning?

Mens jeg jobbet i Polen, hadde jeg ganske mange muligheter til å ta opp en rekke praktikplasser, inkludert ortopedi, nevrologi, reumatologi, kardiologi, pediatrik. Som en konsekvens valgte jeg feltet der jeg føler meg veldig behagelig – dette er det brede feltet for ortopedi.

Jeg arbeider med pasienter som lider blant annet på ryggsmerter, intervertebral skivebråk, iskias, diskopati, lumbago, hodepine, svimmelhet, degenerative endringer, torticollis, spondylolisthesis, muskel svakhet, muskel koordinasjonsforstyrrelse, ansiktsnervelbetennelse, tennisalbue, golfspiller albuebryt, smertefullt syndromskulder, rotor mansjett-syndrom, ledd overbelastningsforhold, ryggrad kirurgi, leddrekonstruksjon, nakkepiskasjeskader, transportulykker, ligamentbrudd, hælsporer, forvirring i løpere, knelåser, achillespes, ankelforstuinger, Scheuermann-sykdom, lateral krumning av ryggraden, valgus og deformitet av knær og tarsus, flate føtter, tilbake konkav, runde, kropps-asymmetri og mye, mye mer.

Før jeg starter behandlingen på kontoret, gjennomfører jeg et detaljert intervju, diagnostisk, nevrologisk, ortopedisk undersøkelse, kombinert med spesialistfunksjonstester, bare for å vite hva som er årsaken til problemet pasienten sliter med. Etterpå behandles behandlingsplanen og den første terapien. 

Jeg har et stort utvalg av tjenester, på nesten alle nivåer av smerte – både akutt og kronisk tilstand.

Jeg utfører behandlinger innen fysioterapi (spotlaser, ultralyd, elektroterapi), tørrnål tynnål, kinesiologitaping, fascial terapi, triggerpoengterapi, osteopatisk manuell terapi, all slags massasje, graviditetstrening, stillingsproblemer hos barn. 

Ved opprettelsen av behandlingen er den første veiledningstanken for meg PRIMUM NON NOCERE – først, gjør ingen skade. 

6 Hva er dine fremtidige karriereplaner?

En gang når jeg studerte sa en av mine forelesere at han leser anatomien til Bochenka for godnatt (det er en detaljert bok om menneskelig anatomi), da tenkte jeg – hva? Å, hvor kjedelig er ikke det!

I dag kan jeg si at at den ikke er det, fordi jeg gjør det samme i dag. For å være god i det jeg gjør, må jeg stadig utdanne og utvikle meg , og samtidig trene hjernen min for kontinuerlig arbeid. For hver gang en pasient kommer inn på kontoret, må jeg justere behandlingen slik at pasienten føler seg bedre etter hvert besøk. Terapi må først og fremst være trygg, minst smertefull og effektiv. Og dermed påvirke forbedringen av vitale tegn og mental tilstand av pasienten. 

Også utdanning og utvidelse av kunnskapen din for å kunne hjelpe enda bedre. For dette året er planen å utvikle seg i visuell manuell terapi og begynne å arbeide med HVLA teknikker – korthåndtak manipulasjoner. Selvfølgelig har jeg noen planer for fremtiden, men jeg vil ikke avsløre dem nå – selvfølgelig alt med omsorg for pasienten. 

7 Hva er problemene i disse tider, de fleste sliter med å snakke om ulike sykdommer, kanskje stillesituasjoner, etc.?

Når vi svarer på dette spørsmålet, må vi huske at vi er og vi arbeider på emigrasjon. Folk som er på emigrasjon er vanligvis her for å arbeide, så vel som folk som bosatte seg ned for X år siden, og her er hele livet deres. Disse menneskene jobber veldig hardt, ofte i vanskelige klimatiske forhold, noe som ikke bidrar til å opprettholde helsen.

Hyppigere plager som landsmennene sliter med er overbelastning, tretthet, arbeidsskader, revet sener, postoperative forhold. Spinal sykdommer regjerer imidlertid i alle nasjonaliteter, fordi det er uansett om personen jobber mye, om han tilbringer mye tid på pulten, har de skadet kroppen sin med en mangel på sunn bevegelse.

Jeg hører ofte fra pasienter at “etter jobb er jeg så sliten at jeg ikke føler meg bra nok for å trene” eller “Jeg har treningsstudio på jobben …”.

Jeg vet veldig godt hva pasientene føler og hvorfor de sier det. Men en gang en veldig vis og respektert professor Wiktor Dega sa ord som fortsatt er mottoet mitt for å ta vare på meg selv i dag. “Bevegelsen kan erstatte nesten alle medisiner, men alle stoffer som er tatt sammen, kan ikke erstatte bevegelse.”

Vi er så konstruert at vi må bevege oss. Jeg mener ikke bevegelsene på jobben – fordi de ofte er repeterende bevegelsesmønstre som forårsaker patologisk muskelspenning, og i den videre konsekvensen fører til dysfunksjon eller patologi. Og den onde sirkelen lukkes.

Og her foran mine pasienter opprettet jeg gruppeklasser med rolig musikk, slik at alle hadde mulighet til å ta vare på seg selv under en fysioterapeuts trygge øyne . Det er elementer av yoga, pilates, styrke, stretching, pusteøvelser, tilsvarende, Power Ball klasser. 

Når det gjelder de yngste, er krumningen av knær og føtter, samt sidekrumming i ryggraden, definitivt et problem. Og her må jeg være oppmerksom på problemet med mangel Wit. D3 i kroppen av hvert barn og eldre. Jeg foreslår å fjerne all tvil og å gjøre en blodprøve for å finne ut i hvilken tilstand nivået av vitaminer i kroppen din er – og muligens å gjøre opp for mangel. 

8 Brenner kjærligheten i yrket ut i ditt tilfelle, eller er det omvendt med hver suksessiv liten suksess?

Mitt arbeid er en stor kjærlighet, og som vanlig er det nødvendig å ta vare på den slik at den ikke brenner ut. Det er veldig vanskelig å jobbe med mennesker, særlig med dem som lider av fysisk og psykisk smerte, og her har vi ofte begge varianter sterkt forbundet med hverandre. Stigen er enkel, fysisk smerte gir opphav til tristhet, misnøye, depresjon, som følgelig fører til mental helse. 

Pasientene føler seg veldig bra på kontoret mitt, de vet at de kan stole på meg, og de vil alltid få den beste hjelpen. De deler med meg sine følelser, erfaringer, feil og suksesser i å gjenopprette helsen. Dette er et svært viktig element i å opprettholde gode relasjoner mellom fysioterapeut og pasient, bare slik at fysioterapiprosessen vil lykkes. Jeg er imidlertid ikke laget av stål og har øyeblikk av svakhet, utbrenthet, maktløshet, kroppssmerter – vanligvis er det bare et resultat av overarbeid – de enorme pliktene jeg har, vil forstå alle som eier sin bedrift. Jeg har satt et bestemt krav i forhold til å jobbe med pasienten, og jeg holder på det fast og hardt. Slik høres det ut – Behandl hver pasient, slik du vil bli behandlet. Hvis jeg føler at jeg ikke vil oppfylle dette kravet, tar jeg fri fra jobben slik at kroppen kan regenerere. Jeg prøver å ta vare på meg selv regelmessig for å være et godt eksempel for pasientene mine.

Suksess på jobben skjer veldig ofte, og de motiverer meg til å fortsette å gjøre det jeg virkelig elsker. Når jeg ser en pasient som i stedet for tårer i ansiktet på grunn av smerte, har et bredt smil, for endelig kan han selvstendig fungere, trenger jeg ikke noe bedre motivasjon.

9.Hvis du måtte velge yrke igjen, ville det være fysioterapi?

Jeg har ofte lurt på det og tror at jeg fant svaret på dette spørsmålet. Jeg har vært profesjonelt aktiv i 14 år – mye, og samtidig lite.

I denne perioden hadde jeg bare tre jobber – i Polen var det et ikke-helsevesen – NZOZ ORT i Krasnystaw, i Nordsjøbadet SPA i Sola og nå mitt firma Fysioterapeut Kasia i Sandnes.

Opplevelsen og utøvelsen av disse årene har ført til det faktum at jeg nå leder fysioterapi-kontoret, knytter vi perfekt kunnskap og teknikker innen fysioterapi og velvære. Jeg prøver alltid at “DEN” trøtte pasient med smerte, forlot kontoret med følelsen av at han ikke bare var på fysioterapi, men også et lite SPA. Den lille avslappingseffekten gir enorme helsemessige fordeler.

Biologisk fornyelse var et område som alltid har interessert meg, og jeg er veldig stolt over at jeg har muligheten til å kombinere det jeg elsker i en ting til fordel for pasienten.

10.Hvilke karaktertrekk hjelper deg med å jobbe med mennesker?

Det er egenskapene til personligheten min som gjorde at jeg bestemte meg for å være fysioterapeut – jeg ønsket en gang å være kirurg. Men hver dag lærer jeg noe nytt i mellommenneskelig atferd og i å skape min personlighet.

Direkte kontakt med pasienten er ingen problem, jeg liker å hjelpe pasienten. Jeg er organisert og streber etter å oppnå mitt mål med stædighet og vilje. Først da vil pasienten føle at han er i trygge hender.

Øvelsene jeg kjører, er en privat tjeneste, og jeg prøver alltid å utføre en behandlingsprosess slik at pasienten føler at jeg er ærlig. Engasjement er et trekk som er dypt inne i meg. Når jeg gjør noe, er det 100%, og jeg krever det samme fra pasienten. Fordi bare slikt samarbeid vil gi den ønskede effekten.

Fysisk aktivitet har vært med meg for alltid, jeg kan ikke forestille seg å jobbe i en posisjon bak skrivebordet.

11. Ditt tøffeste tilfelle?

I min profesjonelle karriere var det mange vanskelige pasienter, men begynnelsen av behandlingen er alltid vanskelig. Pasienten kjenner meg ikke, jeg kjenner ikke pasienten, jeg kjenner ikke kroppens respons på stimulering etc.

For meg er det ingen alvorlige tilfeller hvis pasienten ønsker å bli involvert og bli bedre. Med begge parteres engasjement og hardt arbeid er suksess vanligvis garantert.

Men når det gjelder det “tyngste” tilfellet av nyere tid, er det to pasienter. Takket være deres engasjement og villigheten til gjennoprettelse, har vi gjort at de forhåpentligvis nyter livets fylde.

En ung jente med diagnose fra en lege i MR-undersøkelsen – Sentralt fremspring med trykk på ryggmargen og dekksekk – pasienten ble rettet mot absolutt spinaloperasjon. Som hun sa kom hun til meg ved et uhell. Og saken ønsket videre at funksjonell status i nevrologiske tester og undersøkelser ikke var så alvorlig som i MR-beskrivelsen. Vi begge engasjerte oss i dette arbeidet på 200%, noe som resulterte i en kontroll på MR-undersøkelse etter et år som beskriver “tidligere beskrevet faller ut av kjernen i kjernen pulposus i den nåværende studien ikke synlig”. Professoren som førte pasienten kalte situasjonen et “mirakel”. Jeg vil kalle det en veldig hard jobb med oppoverbakke. Det var svette, tårer, smerte, glede på den første søvnløse natten, så en kort spasertur, og til slutt den perfekte løpeturen. Denne pasienten ga meg et klart svar at det ikke er noen håpløse tilfeller (noen ganger er det – unntak) og at det er verdt å investere i utviklingen av din kunnskap. For uten riktig kunnskap kunne jeg ikke hjelpe så mye.

En annen “vanskelig” pasient – en mann på 40, som gråt av smerte på grunn av kalde føtter. Saken var så vanskelig at det kompliserte vår behandling før kreft. Jeg var veldig interessert i dette tilfellet og tok opp utfordringen, men jeg kunne ikke gi pasienten noen garanti for forbedring. Pasienten aksepterte også utfordringen med leksene mine – Lær hvordan du kan roe ned og avvise noen tanker for øyeblikket og akseptere deg selv som det er – et veiledende motto – Jeg liker meg selv, jeg elsker meg selv – Noe som ikke er lett, som pasienten senere sa .

Jeg var bare basert på teknikker fra begrepet osteopatisk manuell terapi, fascial terapi på hele pasientens kropp. Jeg la mye oppmerksomhet på manuell arbeid på viskaret, så vel som rundt de viktigste blodårene og arteriene, samtidig som man opprettholder et passende klima for å berolige pasienten under behandlingen. Som det viste seg etter noen økter, ble den tiltenkte effekten oppnådd. Selv var jeg ikke overbevist om det ville gå, men som du ser, var det verdt å ta en risiko. En annen suksess på vår konto. Igjen, med pasientens engasjement.

12. Din største profesjonelle drøm er …?

Mange av drømmene mine er blitt oppfylt eller blir sakte realisert. En gang var min hemmelige drøm å ha mitt eget kontor og være sjef over meg selv. Jeg trodde ikke at dette ville skje i Norge. Det er bare å realisere drømmer. Jeg jobber for tiden med å utvikle min virksomhet med treningssentre for pasienter.

Men dypt i mitt hjerte ligger planen til en ganske stor klinikk med service fra primært fysioterapi, Wellness end SPA med en kombinasjon av estetisk medisin og fitness, hvor hovedveiledningen blir god omsorg for hver pasient. Fra og med i dag er jeg fornøyd med det jeg har, og jeg følger nøye målene mine.

Katarzyna har sin salong i Stavanger Klikk for å vise et visittkort

Jak przydatny był ten post?

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić wpis!

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Dotychczas nikt nie głosował na ten wpis! Oceń go jako pierwszy.

Przepraszamy, ten post nie był dla Ciebie przydatny!

Poprawmy ten post!

Powiedz nam, jak możemy ulepszyć ten post?

- Advertisement -

Więcej artykułów

Najnowsze artykuły

Szwecja-Zamkniecie granic Tu nie chodzi tylko o chorobę

Szwecja-Zamkniecie granic Tu nie chodzi tylko o chorobę. Polityk Riksdagu Magnus Jacobsson (KD) uważa, że ​​rząd Solberg otworzyłby granicę szybciej, gdyby nie był zagrożony norweski...

Imigranci w Norwegii. Rząd “podkręca śrubę”.

Imigranci w Norwegii. Rząd "podkręca śrubę". Nowe zasady wsparcia. Norweski rząd zmienia swoje podejście związane z pomocą finansową dla imigrantów. Już niebawem minister pracy...

Ubezpieczenie auta-szkoda parkingowa

Ubezpieczenie auta-szkoda parkingowa Czy powinienem zgłosić przerysowane auto do ubezpieczalni? Wielokrotnie zdarzało się, że na parkingu w centrum handlowym doświadczyłem, że auto zostało przerysowane bądź też...

“Strefy wolne od LGBT” bez finansowego wsparcia Norwegii

"Strefy wolne od LGBT" w Polsce bez finansowego wsparcia Norwegii. Norweskie NSZ przekazało, że wycofa środki finansowe z gmin, które deklarują się strefą wolną...
- Reklama -

Zmiana czasu 2020. Kiedy przestawiamy zegarki na czas zimowy?

Zmiana czasu 2020. Kiedy przestawiamy zegarki? Już niedługo, bo dokładnie w nocy z 24 na 25 października 2020 zacznie obowiązywać czas z letniego na zimowy....

Szwecja-Zamkniecie granic Tu nie chodzi tylko o chorobę

Szwecja-Zamkniecie granic Tu nie chodzi tylko o chorobę. Polityk Riksdagu Magnus Jacobsson (KD) uważa, że ​​rząd Solberg otworzyłby granicę szybciej, gdyby nie był zagrożony norweski...

Ubezpieczenie auta-szkoda parkingowa

Ubezpieczenie auta-szkoda parkingowa Czy powinienem zgłosić przerysowane auto do ubezpieczalni? Wielokrotnie zdarzało się, że na parkingu w centrum handlowym doświadczyłem, że auto zostało przerysowane bądź też...

Szczepionka na Covid-19 w Norwegii

Szczepionka na Covid-19 w Norwegii We wtorek rano minister zdrowia Bent Høie oświadczył, że Norwegia zamierza zaszczepić na COVID-19 75 procent populacji z grupy ryzyka...

Zarobki w Norwegii 2019 – ile zarobisz najmniej?

Zarobki w Norwegii należą do jednych z najatrakcyjniejszych w Europie, zaś poziom życia pozwala Norwegom stanowić "najszczęśliwszy naród świata". Warto też wiedzieć, że chociaż...

Sport w pigułce 05.06.

Sport w pigułce 05.06 Wciąż nie wiadomo, co z Glikiem Podczas poniedziałkowego treningu Kamil Glik doznał urazu barku. Natychmiast po tym wydarzeniu został odwieziony do szpitala,...

Informacje z Norwegii 05.06.

Informacje z Norwegii. Norweskie urzędy zamykają lokale w Oslo. Decyzją Norweskiej Inspekcji Sanitarnej, zamknięto trzy lokale w stolicy Norwegii. Chodzi o Tasty Green, Lille...

Życie w Norwegii – jak jest naprawdę?

Życie w Norwegii zdążyło obrosnąć wieloma mitami. Część z nich jest nieprawdziwa, druga część jak najbardziej ma pokrycie w faktach. Jak Polakom żyje się...

Kiedy Norwegia zwraca podatek? Pierwszy termin w czerwcu!

Jesteśmy w trakcie rozliczeń podatkowych - przynajmniej ta część Polonii, która rozlicza się z norweskim fiskusem. Jednak kiedy Norwegia zwraca podatek? Do kiedy należy...
error: Content is protected !!