Hvordan eksportere byggematerialer fra Polen til Norge?

0

Handels representanter

Kamila Czoska-Brechelke

tel. +48 698 674 647
[email protected]

Patrycjusz Brechelke

tel. +48 784 550 444
[email protected]

Hvordan eksportere byggematerialer fra Polen til Norge?

Hvordan transportere byggematerialer fra Polen til Norge? Som det fremgår av ulike typer internettfora, er dette ganske problematisk. Mens du gjør dette, må man huske å overholde en rekke formelle saker, og fullføre all dokumentasjon for å unngå dobbeltbeskatning av moms. Hva skal du huske? Er det verdt å bruke tjenestene til mellomledd, for eksempel Skandpol Export? Svaret i teksten nedenfor.

Byggematerialer fra Polen til Norge – verdt det?

Det faktum at det er verdt å eksportere byggematerialer fra Polen til Norge, bestemmes av flere faktorer. Kostnadsrelaterte problemer ligger i forkant. Polske produkter er definitivt billigere enn sine norske kolleger. Besparelser kan følges selv om du legger til kjøpesummen alle utgifter knyttet til transport, skatter og andre som skyldes eksportprosedyren. 

Lik oss på Facebooku slik at du alltid er oppdatert.

Pris er ikke alt

Men prisfordeler er ikke den eneste fordelen ved å ta en slik handling. Fordelene knyttet til det er først og fremst av priskvalitetsforholdet. Produkter produsert i Polen varierer ikke med hensyn til holdbarhet, funksjonalitet og nøyaktighet for utførelse fra sine norske kolleger. Økonomisk rimelighet er den faktoren som gjør at mange polakker bestemmer seg for å eksportere til Norge. 

Hvordan eksportere byggematerialer fra Polen til Norge?

Det er imidlertid verdt å vite at eksporten av byggematerialer fra Polen til Norge er forbundet med mange formaliteter som må følges. Dette gjelder både momsoppgjør, dokumentasjon som er nødvendig for korrekt godkjenning, og alle problemer knyttet til selve transporten.

Formaliteter knyttet til mva

Det er verdt å vite at takket være internasjonale avtaler mellom Norge og Polen er det mulig å unngå dobbeltbeskatning. Det er imidlertid noen ting å huske på. Først og fremst må fakturaen for kjøp av byggematerialer utstedt i Polen utstedes med null momssats. Dette er viktig fordi takket være dette er selgeren ikke forpliktet til å bosette seg i det polske skattekontoret. Takket være dette kjøper kjøperen det til nettoprisen.

Dette betyr imidlertid ikke at kjøperen er fullt skattefri. Ved eksportfaktura er det en forpliktelse til å betale denne avgiften i det landet den eksporteres til. Et like viktig problem er utarbeidelse av andre dokumenter relatert til transaksjonen, inkludert relatert til riktig transport. Alle spesialiserte eksportselskaper, inkludert Skandpol Eksport, kan håndtere alle formaliteter.

De vanligste problemene

Som praksisen viser, er kjøpere oftest utsatt for selgeres motvilje med å utstede et slikt salgsdokument. De er redd for en situasjon der kjøperen ikke vil eksportere de kjøpte produktene utenfor Polen, og vil derfor ikke overholde skatteforpliktelsen. Under slike omstendigheter faller ansvaret på selgeren, og det kan vise seg at etter noen år vil det polske skattekontoret rapportere for betaling.

Andre eksportformaliteter

Det er verdt å nevne noen andre formelle aspekter i situasjonen når byggematerialer fra Polen eksporteres til Norge. Disse inkluderer forpliktelse til å fullføre dokumentasjon knyttet til aktivitetene til disse varene, samt en rekke aktiviteter som er nødvendige for å etablere en sikker transport. Som praksisen viser, er det ikke den enkleste løsningen å finne en ansvarlig og rettidig transportør.

Dra nytte av tjenestene til spesialistene

Hvis du føler at alle de formelle problemene ovenfor er for mye, bør du tenke på å bruke tjenestene til spesialistene. Skandpol Export tilhører disse. De tilbyr omfattende eksporttjenester, med mulighet til å levere varer direkte til byggeplassen – kunden vil bare være ansvarlig for lossing.

Tilbudet inneholder alle nødvendige eksportaktiviteter, som er som følger:

finne den beste leverandøren av byggematerialer når det gjelder pris og kvalitet;

å fullføre alle formaliteter som er nødvendige for å unngå dobbeltbeskatning

ferdigstillelse av dokumenter og fullføring av formaliteter knyttet til betaling av varer

organisering av trygg og rettidig transport

Forsikring av gods for transport og opptil tre dager etter levering

Skandpol Eksport samarbeider med de beste leverandørene og transportørene, og mange års erfaring gir dem mulighet til rask og riktig håndtering av de nødvendige formalitetene. De har et slikt skreddersydd tilbud for å kunne levere til alle stadier av konstruksjon – fra fundament til tak. De kan spesielt gi følgende varer:

 • paneler og gulvbrett
 • bygg og etterbehandling materialer
 • festesystemer
 • takmaterialer og nødvendig tilbehør til dem
 • møbler etter kundens design
 • dør og vindu treverk
 • Fliser
 • bad og kjøkkenutstyr
 • fasade systemer
 • garasje og eiendom porter
 • paneler og gulvbrett
 • peiser og skorsteinsystemer
 • Persinner
 • elektrisk, hydraulisk og oppvarming installasjoner

Det faktum at det er verdt å eksportere byggematerialer fra Polen til Norge, bestemmes først og fremst av priskvalitetsforholdet. Hele prosedyren innebærer imidlertid en rekke formaliteter for å unngå unødvendig skatt, juridiske og organisatoriske komplikasjoner. Det er verdt å bruke tilbudene fra selskaper som allerede har stor erfaring på dette området. Disse inkluderer Skandpol Eksport med sitt hovedkontor i Rumia. Du kan kontakte dem på følgende måte:

Handels representanter

Kamila Czoska-Brechelke

tel. +48 698 674 647
[email protected]

Patrycjusz Brechelke

tel. +48 784 550 444
[email protected]

 

Komentarze