Vi er tilbake med neste trinn i serien vår: polsk mat. I vår pakke med kulinariske artikler ønsker vi å presentere de grunnleggende fordelene ved polsk mat. I dag skal vi fortelle litt mer om kålsuppe. En deilig, men syrlig suppe som mange av oss elsker fra tidlig barndom. Hvordan tilberede velsmakende kålsuppe hjemme hos deg? Vi gir deg et hint!
Kålsuppe. Deilig suppe elsket av polakker ...
La oss starte fra begynnelsen. Hva er kålsuppe? Hvordan smaker det? Enkelt sagt, kålsuppe er en suppe laget av strimlet hode eller surkål med grønnsaker. Det er ikke uvanlig at kålsuppe lages med røkt ribbeinsbacon. Det kan anses at denne suppen har mange varianter - både i Polen og i andre land. Highlander -versjon av kwaśnica, slovakisk - kapustnica, ukrainsk. Høylandere har imidlertid en stund trodd at kwaśnica ikke skal presenteres som en type kålsuppe. De tror at det er deres uavhengige, regionale rett.
Hvordan lage en deilig kålsuppe?
- Grønnsaker skal skrelles, kuttes og settes i kokende vann. Grunnlaget når det gjelder grønnsaker er selvfølgelig kål. Vi legger også til gulrøtter, selleri, persille,
- Ribbeina skal kuttes og settes i gryten med kålen,
- Etter en stund kan vi tilsette allehånde, laurbærblad, pepper og salt,
- Kok alt dekket,
- På slutten lager vi en roux,
- Når ribben er myk - tilsett roux i suppen,
- Vi kan servere suppen med poteter.
Hva elsker vi polsk mat til?
Kapuśniak er utvilsomt en av de mest gjenkjennelige polske suppene. Hva liker vi denne retten til? Den er velsmakende, næringsrik ... I motsetning til utseende er denne suppen enkel å tilberede. Kjøtt og krydder garanterer ikke bare en unik smak, men også en aroma. Selv om surkålsuppen fortsatt er varm, vil den varme deg fantastisk opp - spesielt på kalde eller vinterdager. Det er også en av de rettene som vanligvis vekker gode minner hos oss - fra vår bekymringsløse barndom.
Vil du vite mer? Holde deg oppdatert med nyheter fra landet og verden? Les nyhetene på vårt Polonia -nettsted: 3D -utskrift - det første huset som ble trykt i Nederland.