Dette er en deilig, rik salat. Det inkluderer reker, parmaskinke og jordbær. Og på feriedager vil du kunne tilpasse salaten mer etter din smak ved å bytte ut ingrediensene. For eksempel vannmelon kan erstatte jordbær. Du kan også legge til parmesanost, biter av fersk mozzarella eller brieost i salaten.
Salat til søndag, oppskrift for 4 personer:
ingredienser:
- 400 g reke
- 1 rød chili
- 3 skjeer oliven olje
- 3 skjeer chilisaus
- 200 g parmaskinke
- 1 gjeng grønne asparges
- pakke jordbær
- salatblanding emballasje
- 1 sitron
- olje til steking
- salt og pepper
Forberedelsesmetode:
- Start med å tine rekene. Etter å ha tint dem, legg dem i en bolle og bland med hakket chili, chilisaus, olivenolje, salt og pepper. La marinere i minst 30 minutter.
- Ta så vare på aspargesen, bryt av bunnen av stilken (gjør det på et sted hvor det er naturlig). Skrell så aspargesen og del den i to. Kok dem i lettsaltet vann i ca 2-3 minutter, avkjøl dem deretter i kaldt vann.
- Del så jordbærene i mindre biter, de kan for eksempel være kvarte.
- Varm opp pannen og tilsett noen spiseskjeer olivenolje, legg rekene på den allerede oppvarmede pannen og stek raskt, de er klare ca 30 sekunder etter fargeskiftet. La dem renne av oljen på et papirhåndkle.
- Ha så salaten i en bolle og tilsett skinken i mindre biter, reker, asparges og jordbær. Dryss den med sitronsaft og olivenolje, og smak til med salt og pepper.
- Server som en frittstående rett, gjerne med ferskt brød eller la salaten være en av flere retter på buffeten.
NYT MÅLTIDET!
Prøv også vår andre oppskrift: Salat med laks og quinoa
Hvis du har prøvd oppskriften, gi meg beskjed i kommentarfeltet hvordan du likte den. Eller kanskje du har noen råd om hvordan du kan forbedre oppskriften? Gi meg beskjed i kommentaren!