Wataha.no
Send rapport radio TV Din konto

Det er ingen helligdager uten - juleborscht i flere versjoner

Dodaj gjøre ulubionych
Vurder artikkelen
Vurder artikkelen

.

Borsjtsj har noe å forvente hele året. Ifølge mange gourmeter er det ingen bedre måte å starte en tradisjonell julaftensmiddag på enn en solid servering av rød borsjtsj med dumplings.

Men hvis du har lyst på en vri på den klassiske menyen din, sjekk ut Chef Knorrs forslag. Du kan oppleve at en liten endring i oppskriften vil gi gode resultater. Påviste oppskrifter trenger ikke alltid å endres fullstendig. På den ene siden vil mindre modifikasjoner tillate deg å holde fast ved tradisjonen, og på den annen side vil gjøre festmåltidet uforglemmelig.

Hva bør du vite om borsjtsj?

Borscht har vært til stede i den polske kulinariske tradisjonen i århundrer. Både vanlige folk og konger nøt det. Tilsynelatende var til og med Władysław Warneńczyk hans trofaste beundrer. Det kan imidlertid ikke nektes at borsjtsj-oppskrifter i hundrevis av år har gjennomgått en rekke modifikasjoner, og suppen vi spiser i dag ligner ikke den originale retten laget av borsjtsjblader og -stilker. I dag er grunnlaget for borsjtsj kokt rødbeter og grønnsaksbuljong. Noen kokker legger også til et avkok av tørket sopp. I den ikoniske versjonen på julaften serveres den med dumplings. Vil du være sikker på at du vet hvordan du lager den beste røde borsjten? Benytt deg av kokk Knorrs oppskrift på juleborsjten med merian. Aromaen fremkaller umiddelbart de beste assosiasjonene til julen.

JuleborsjtsjFestlig borsjtsj med merian

Forberedelsestid: 15 minutter

Antall porsjoner: 4

ingredienser:

  • 4 rødbeter
  • 2 liter grønnsaksbuljong
  • 1 pakke Knorr rød borsjtsj
  • 200 g håndtak
  • 1 eple
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 ss merian fra middelhavslandene Knorr
  • 2 ss sukker

Forberedelsesmetode:

  1. Skrell og riv rødbetene og bland dem med sukkeret. Sett til side i 10 minutter.
  2. Forbered grønnsaksbuljong. Ha knuste hvitløksfedd, rødbeter og eplebiter i den. La det hele småkoke på svak varme i ca 20 minutter.
  3. Kombiner en pakke Knorr rød borsjtsj med vann og hell den i den tilberedte rødbetsuppen.
  4. Krydre alt med merian og legg borsjten til side til smakene blander seg sammen. Før servering siler du juleborsjten og serverer den med dumplings.

Ikke-opplagte borschttilsetningsstoffer

Grunnlaget for suppen er vanligvis det samme, men hver kokk liker å tilføre noe ekstra. Det finnes mange forskjellige produkter som kan gi variasjon til smaken av en rett, og vi snakker ikke bare om dumplings. Inkluderingen av syltet agurk i oppskriften gir borsjten en veldig behagelig sur ettersmak. Men takket være noen få svisker får den en søt tone, som gjør den til en enda mer spennende forrett. Hva med å tilsette honning? Dette produktet passer ikke bare til julens pepperkaker! Sjekk ut den røde borsjten med en potetstjerne for å se at slike kombinasjoner er utmerket.

Rød borsjtsj med en potetstjerne

Forberedelsestid: 15 minutter

Antall porsjoner: 4

ingredienser:

  • 1 pakke Knorr rød borsjtsj
  • noen kokte poteter
  • 1 sitron
  • 60 g svisker
  • 2 nellik fra Indonesia Knorr
  • 1 ss honning
  • en klype Vietnam Black Pepper malt Knorr etter smak
  • 1 liter vann

Forberedelse av julaftens borsjtsj:

  1. Riv sitronskall på et fint rivjern.
  2. Kok opp en liter vann. Tilsett så nellik, plommer og sitronskall. Kok det hele i ca 5 minutter.
  3. Tøm buljongen, bland den med en skje honning og varm den godt opp. Skjær plommene i strimler.
  4. Hell innholdet av Red Borscht Knorr i kraften og tilsett plommene. Smak til med sort pepper.
  5. Klipp ut en stjerneform fra de kokte potetene. Du kan bruke en pepperkakeform til dette. Legg stjernen på toppen av suppen.

Hva å kombinere borscht med?

Uszka er et opplagt valg. Akkurat som dumplings. For å matche fastelavnssuppen er de fylt med en fylling av kål og sopp. Tatt i betraktning at i løpet av høytiden regnes forbruk av slike delikatesser i engrosbeløp, er det verdt å velge en variasjon - spesielt i de neste festdagene, når vi møtes ved bordet med en stor gruppe familie og venner. Er du lei av melborschttilsetninger? Server den med en pai. Det vil fortsatt være tradisjonelt og deilig! Butterkaker eller pinner laget av butterdeig er også supert. Ingen vil nekte gjærruller og kroketter. Som du kan se, kan du trylle frem en virkelig magisk jul med den universelle julaftensborsjten.

Kilde: Knorr

Les vår neste artikkel: Lørdagssuppe

Pogoda

loader-bilde
Oslo, NEI
10, den 23. 2024
temperaturikon 5° C
tungt skyet
72%
1012 mb
4 mph
Vindsmak: 3 mph
Skyer: 100%
Sikt: 0 km
Soloppgang: 5: 36 am
Solnedgang: 8: 53 pm

Vekslingskurs

PLN

NOK PLN

=

NOK

0,375

Norsk krone

SEK

0,384

Svenske kroner

EUR

4,310

euro

USD

3,932

USA dollar

Anbefalte artikler

Siste artikler

Tysk-norsk samarbeid: Hydrogen nødvendig for å oppnå en klimanøytral økonomi

Tysk-norsk samarbeid: Hydrogen nødvendig for å oppnå en klimanøytral økonomi Tyskland og Norge fortsetter å samarbeide om vurdering av storskala industrielle og kommersielle hydrogenforsyninger fra Norge til Tyskland.…


Lønnsoppgjør i staten: Frist er 30. april

Lønnsoppgjør i staten: Frist er 30. april I dag 22. april ble det avholdt møte med representanter for staten og de viktigste fagforeningene for å starte lønnsoppgjørene i staten. Oppgjørsfristen er...


Omstrukturering av den norske regjeringen: Sentrale endringer i ministersammensetningen

Omstrukturering av den norske regjeringen: Sentrale endringer i ministersammensetningen. Nylige endringer i den norske regjeringen Den 19. april 2024 varslet den norske regjeringen betydelige endringer i ministersammensetningen. Som en del av…


Besøk våre sosiale nettverkssider