– Stor gratulasjon til Trondheim. Dette er en unik arena hvor både kokker og lokale produktprodusenter kan vise seg frem for hele verden, sier landbruks- og matminister Sandra Borch.

– Trøndelag er en av landets mest spennende matregioner. Den skiller seg ut med produkter, produsenter og restauranter med lokale retter på menyen, sier Kristian Dahlberg Hauge, direktør for industri, samferdsel, klima og miljø i Trondheim kommune.

Norge er landet med flest medaljer i Bocuse d'Or

Siden 1987 har Norge deltatt i Bocuse d'Or World Final 15 ganger med best resultater. Med 11 pallplasser fra 2020 er Norge landet med flest medaljer i Bocuse d'Or. Det må legges til at med én medalje mer enn Frankrike, vertslandet.

De skandinaviske landene har allerede arrangert dette arrangementet to ganger. Mesterskapene ble arrangert i Stavanger i 2008 og Stockholm i 2014, og i 2024 var det Trondheims tur.

En stor glede blant de norske ved avslutningen av årets konkurranse i Budapest ble skapt ved å premiere Norge og Trondheim med organiseringen av dette arrangementet. Prosjektleder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke, Kristine Rise, er spent på denne begivenheten i mathovedstaden i Norge.