Wataha.no
Send rapport Radio TV Din konto

Facader – hvilken puds skal man bruge?

Tilføj til favoritter
Bedøm artiklen
Bedøm artiklen

Facader - Der findes mange typer udvendige pudser på markedet. Implementering af facader i Norge kræver brug af passende materialer. Klimaet her fremmer vækst og dannelse af snavs. Derfor anbefales det at bruge dedikerede plastre, der forhindrer dette.

Artiklen er tilgængelig for virksomheder som sponsoreret artikel

Hvad med facaden i Norge?

Vejrforholdene i Norge er ikke gunstige for facadernes holdbarhed. Derfor anbefales det at bruge plaster af højeste kvalitet, der perfekt kan klare det lokale vejr. Først og fremmest er det værd at være opmærksom på, om de byggematerialer, der bruges til ydervæggen, er modstandsdygtige over for mos og snavs. En lige så vigtig parameter er dampgennemtrængelighed, som gør det muligt at "ånde".

Silikone plaster

Silikonepuds, hvori silikoneharpiks anvendes som bindemiddel. Det betragtes som det mest universelle materiale, der kombinerer fordelene ved mineral-, akryl- og silikatplaster. Dette bestemmes af dets driftsparametre.
Hydrofob, men dampgennemtrængelig
Denne type materiale er hydrofobisk. Det betyder, at vand ikke trænger ind i dens struktur, men strømmer ned ad vægfladen. Dette begrænser dog ikke dens dampgennemtrængelighed. Sådan en facade har stadig evnen til at frigive fugt inde fra huset til ydersiden.

Modstandsdygtig over for snavs og svampe

På grund af det faktum, at vand ikke trænger ind i gipsstrukturen, men strømmer ned over dens overflade, er en sådan væg modstandsdygtig over for snavs. Alt snavset fra facaden flyder væk med vandet. Derudover bruger producenter af sådanne materialer biologisk aktive stoffer. De forhindrer vækst af mos og alger, samt udvikling af svampe og skimmelsvamp. I sammenhæng I Norge er dette særligt vigtigt parameter.

Fleksibel og modstandsdygtig over for skader

Silikonepudsens høje elasticitet forhindrer, at den revner som følge af sætning i et nyt hus, høje temperaturforskelle eller konstruktionsfejl. Derudover er dens bindemidler hårde, hvilket gør den modstandsdygtig over for mekaniske skader.

Det er farvebart

Takket være dens struktur er silikonepuds let tonet. Takket være dette har kunden en bred vifte af farver at vælge imellem. For de mindre afgørende kan dette dog vise sig at være en ulempe – for mange valg kan forlænge beslutningen om, hvilken farve man skal vælge til facaden.

Silikat-silikone plastre

De funktionelle egenskaber af silikone-siliconeplastre minder meget om silikoneplaster. Med hensyn til struktur har silikat-siliconeplaster ikke kun harpiks, men også silikatbindemidler, hvilket forbedrer nogle af deres ydeevneparametre.

Facader Forskelle mellem puds

Silikat-siliconeplastre og deres silikonemodstykker har lignende egenskaber med hensyn til farvning og modstandsdygtighed over for mekaniske skader. Dette skyldes det faktum, at de har lignende bindemidler i deres struktur, hvilket bestemmer deres parametre i denne henseende.

Det er dog værd at understrege, at selvom silikat-silicone-plaster har dampgennemtrængelige egenskaber, er de lavere end ved silikone-plastre. Derfor anbefales de ikke til brug på steder med høj luftfugtighed. De er også mere modtagelige for vandoptagelse, hvorfor de oftere og hurtigere bliver tilgroet med alger og svampe.

De er også kendetegnet ved, at silikat-silicone-plaster er mere modstandsdygtige over for snavs. Takket være brugen af ​​silikatbindemidler har de lavere termoplasticitet. I praksis betyder det lavere viskositet af facaden efter opvarmning, hvilket forhindrer støvpartikler i at trænge ind.

Eller disse plastre? kan placeres på glasuld?

Fælles for begge typer puds er, at de kan bruges på vægge, der er isoleret med glasuld. Denne type facadebearbejdning er kendetegnet ved dampgennemtrængelighed, som forhindrer vand i at kondensere på det isolerede lag. Det er værd at huske på, at glasuld mister sine egenskaber, når det bliver vådt.

Facader Hvilken puds skal man vælge?

I betragtning af de ens egenskaber af begge plastre er det svært at træffe den rigtige beslutning. Det vil i høj grad afhænge af projektets specifikke karakter. Derfor er det værd at stole på udtalelsen fra eksperter på dette område.

Artiklen er tilgængelig for virksomheder som sponsoreret artikel

vejr

loader-billede
Oslo, NEJ
3:36, 25. juli 2024
temperaturikon 14° C
let nedbør
Fugtighed:95 %
Tryk:1012 mb
Vind:3 mph
Vindstød:7 mph
Skyer:100 %
Synlighed:0 km
Solopgang:4: 43 am
Solnedgang:10: 03 pm

Valutakurs

Polsk zloty

1 PLN

=

NOK

0,375

Norske kroner

SEK

0,384

Svenske kroner

EUR

4,310

euro

USD

3,932

USA dollar

Udvalgte artikler

Seneste artikler

Skifter du din adresse? - Du skal ikke betale for at melde din flytning

Skifter du din adresse? - Du skal ikke betale for at melde flytning - Det er ikke alle, der ved, at flytningsanmeldelse til Folkeregistret er gratis, og at det kan ske direkte i...


Med bus for 10 NOK: Indtil 18. august, kun så meget for en enkelt busbillet

Med bus for 10 NOK: Indtil 18. august, lige så meget for en enkelt busbillet I hele juli og indtil 18. august koster en enkeltbillet på alle buslinjer i Innlandet kun...


Ekstremt høj vandstand i åer og vandløb: Telemark Kommune

Ekstremt høj vandstand i åer og vandløb: Telemarks Kommune NVE oplyser, at nedbøren, der er faldet det seneste døgn, var lokal og kraftig. Vandmasserne har ført til ekstremt høje...


Besøg vores sociale netværkssider