Det er behov for flere kornråvarer og proteinvekster som vi kan dyrke og bruke i Norge.
Øke andelen matkorn innen 2030
Matkornpartnerskapet vil øke bruken av Norsk Matkorn og Vegetabilsk Protein i mat.
Målet er å øke andelen norsk matkorn fra 50 % i dag til 90 % innen 2030.
Styrking av samhandling, innsats og kompetanse
Partnerskapet er et forpliktende samarbeid mellom alle aktører i verdikjeden og ble etablert sommeren 2021. Målet er å styrke samspillet, innsatsen og kompetansen innen innovasjon og forskning og utvikling på norsk matkorn og vegetabilske proteiner til mat. Graminors rolle i partnerskapet er å utvikle hardføre kornsorter som egner seg for dyrking i Norge. Vi bidrar også ved å teste ut varianter av bønner og erter som kan egne seg for dyrking og bruk i Norge.
Vi anbefaler også artikkelen: AAP. Nye regler fra 1. juli.
Kunnskapsløftet innen plantesortsutvikling, agronomi og prosessteknologi de siste 10 årene har bidratt til utviklingen av mye bedre verktøy for å øke bruken av norske råvarer.
Kilde: regjeringen
Les og lær mer: Verdien av SDØE er anslått til 1584 milliarder kroner