Bollen kalles ofte en søt rulle. Det er vanskelig å lete etter en person som ikke har spist det minst en gang. Deilig, søt, billig, men dessverre veldig fetende.
Bollen er kjent for alle
Wyrób piekarniczy, który nosi postać okrągłego pieczywa drożdżowego. Zazwyczaj nadziewana makiem, serem, czekoladą, dżemem bądź wieloma innymi produktami. Często lukrowana. W Polsce najczęściej mówi się na nią drożdżówka, ale bywają takie regiony jak Pomorze bądź Wielkopolska, gdzie nosi ona nazwę “shnek".
Les også: Hva du skal erstatte sukker - dets naturlige erstatninger
Erstatter en næringsrik frokost
Det skjer veldig ofte at bollen allerede i barndommen blir vår raske erstatning for frokost. Foreldre som gir oss lommepenger, kommenterer ofte "kjøp deg en bolle." Det er en ganske enkel måte å spare morgentid på. Senere i livet, når vi vokser opp, endres det egentlig ikke så mye. Livets rush fører til det faktum at vi sliter med mangel på tid til å tilberede et verdifullt måltid som frokost. Det hender også at på vei til jobb eller universitet kjøper vi en eller ofte flere søte rundstykker for å erstatte frokosten.
Kaloriinnholdet i bollen
Få mennesker er klar over så mange kalorier at en bolle kan gi oss. Selvfølgelig skal det huskes at kalorien alltid vil avhenge av oppskriften på bakeriet der den ble bakt. Bollen har ikke en etikett, så det er vanskelig å fortelle hvor mange kalorier den faktisk gir, men den er lett å gjennomsnittlig. Noen eksempler nedenfor
- bolle med ost 307 kcl
- bolle med pudding 216 kcl
- bolle med eple 200 kcl
- bolle med valmuefrø 325 kcl
- bolle med syltetøy 230 kcl
- bolle med smuldre 245 kcl
- bolle med blåbær 251 kcl
Betraktning
Sukker er vanedannende, og det er mye av det i søtt brød. Bakerier, dagligvarebutikker, store supermarkeder som selger sine egne bakevarer, konditorier og mange andre steder er hverdag i dag. Applikasjon? Søtt brød er tilgjengelig hver gang. Du bør imidlertid ikke være redd for det hvis det spises forsiktig og en gang i blant. Det må huskes at boller gir oss mange kalorier, som er av minimal verdi for kroppen vår. Derfor, hvis vi bryr oss om helse, bør vi begrense forbruket av store mengder søtt brød.