Gasseksplosjon i Białka Tatrzańska. I dag skjedde en gasseksplosjon på hotellet i Białka Tatrzańska rundt klokken 7. Flere personer ble skadet som følge av denne hendelsen. Flere brannvesen var aktive på stedet. Situasjonen var virkelig alvorlig. Hva forårsaket utbruddet og hvordan skjedde det? Denne hendelsen er et spørsmålstegn når det gjelder sikkerhet i bygninger - både offentlige og private. Det er verdt å vite hvordan vi kan unngå en tragedie så mye som mulig.
Gasseksplosjon i Białka Tatrzańska. Hvordan kom det til?
Som vi fant ut fra påviste kilder, skjedde eksplosjonen i den gastronomiske delen av hotellet. Dessverre er årsaken til gasseksplosjonen ennå ikke fastslått. Som følge av eksplosjonen ble 6 personer skadet, en av dem svært alvorlig. De ble fraktet til sykehus og underlagt spesialister. Nødetatene mottok en melding om en gasseksplosjon klokken 7, men før ankomst ble rundt 20 mennesker evakuert fra Novobilski -hotellet.
Gasseksplosjon i Białka Tatrzańska. Bilde av PixbayHvordan var redningsaksjonen på hotellet i Białka Tatrzańska?
Gasseksplosjon i Białka Tatrzańska. Responsen fra redningstjenestene og brannvesenet var umiddelbar - de stod på oppgaven. Hele 8 brannvesen jobber på stedet. Byggetilsynet ble også varslet for å avgjøre om bygningen oppfyller alle standardene et hotell bør oppfylle. En gasseksplosjon i den gastronomiske delen skadet bygningen betydelig. Foreløpig er det ikke kjent når hotellet vil kunne ta imot nye gjester igjen.
Vet vi hvordan vi skal beskytte oss mot en gasseksplosjon? Foto: Pixbay.Gasseksplosjon - hvordan unngå det?
En gasseksplosjon i Białka Tatrzańska er nok en ubehagelig ulykke. Men vet vi selv hvordan vi skal beskytte oss mot en gasseksplosjon? Hvilke forholdsregler bør du ta? Gasseksplosjoner er en av de vanligste årsakene til branner, spesielt på steder som hoteller og restauranter. Det er av denne grunn at det på slike steder anbefales spesiell forsiktighet når det gjelder serveringsutstyrs funksjon. Det anbefales også å gjennomføre regelmessige inspeksjoner for å kontrollere tettheten i gasssystemet. Restauranteiere og hoteleiere som ikke klarer å ta seg av disse formalitetene, setter ikke bare seg selv og deres ansatte i fare, men også restaurant- og hotellgjester. Gass er et stoff som kan eksplodere veldig raskt. Vi er heller ikke alltid i stand til å reagere raskt nok. Det er av disse grunnene at det er tilrådelig å være så forsiktig som mulig, spesielt hvis kjøkkenutstyret ikke er elektrisk, men gass.
Husk å lese: Nordsjøens oljefelt - hva vet vi mer?