Wataha.no
Wyślij raport Radio TV Twoje konto

Białowieża-skogen – Den polske naturen

Dodaj do ulubionych
Oceń artykuł
Oceń artykuł

I møte med hendelser om klimaendringer, som vi skriver om i tekstene våre, er det verdt å sette pris på disse utmerkede naturminnene. Steder der naturen er vakker, vill, intakt. Steder, der dyr og planter lever sine egne liv. Dette er Białowieża-skogen. Et vakkert polsk naturreservat. Når er dette stedet verdt å besøke? Det viser seg at skogen til enhver tid er vakker: om våren, høsten og til og med vinteren. Hva er verdt å se i skogen? I tillegg til villsvin? Oppfordre dine norske venner til å besøke Podlasie – det er virkelig verdt det!

Białowieża-skogen -kjenn båndet til naturen og historien

Skogskomplekset på rundt 1500 kvadratkilometer, i Białowieża, ligger på grensen mellom Polen og Hviterussland. Dette er et av de siste så store fragmentene av primærskogen i europeisk lavlandsskala, et sted hvor forekomsten av eksepsjonelle dyr er – ulv, gaupe og verdens største populasjon av bison. Det er en unik relikvie av det originale skoglandskapet med flere 100 år naturlig opprinnelse.

Kiedy zwiedzić Białowieski Park Narodowy?

Białowieża-skogen – Polsk natur … rik flora og fauna …

 

I Białowieża vil vi finne et av de siste økosystemene uberørt av menneskets hånd og en fantastisk rikdom av fauna og flora. Mange av dem forekommer bare her. Nesten 200 arter av forskjellige fugler hekker her (f.eks. Slangeørn, ugle, hakkespetter, hasselrygger, kraner og svarte storker). Det er ikke overraskende at skogsmassivet i Białowieża-skogen ble anerkjent som et tilfluktssted for fugler av global betydning. Det ble opprettet 20 reserver her, inkludert en ekte juvel i kronen – Białowieża nasjonalpark og dens hjerte, dvs. en vakker, 500 -år gammel skog, som er streng reservat.

Klem et tre og føl energien i skogen …

Når det gjelder trær, er gjennomsnittsalderen veldig forskjellig: ca. 80 år og 130 år. De eldste eksemplarene av eik husker tidene til Władysław Jagiełło. Skogen imponerer ikke bare med sitt mangfold av arter, men også med at faunaen er i sin opprinnelige tilstand. Det er 26 treslag, 56 buskearter og 14 forskjellige mindre busker, mens det er rundt 1000 andre planter. Når det gjelder sopp, var det rundt 3000 av dem!

Jakie drzewa występują w Puszczy Białowieskiej?

Białowieża ikke på egen hånd

Skogens må beskyttes, og det er derfor det er umulig å besøke det strenge beskyttelsesområdet helt alene. Et besøk i parken kan bare finne sted i små grupper og i selskap med lisensierte guider med lisens fra BPN-direktøren. Besøkende disponerer både tur- og sykkelruter og kunnskapsrike stier, verdsatt av barnefamilier. Når du velger et alternativ for deg selv, må du ta hensyn til tiden på året – noen løyper på grunn av vårtining eller kraftig nedbør er stengt i noen tid. Det er mest praktisk å lete etter et lokalt reisebyrå som tilbyr turer i flere alternativer – kortere og lengre. De ansatte er ekte ildsjeler.

Białowieża-skogen – Polens natur. Hva annet er verdt å se i Podlasie …

Ikke bare Białowieża-skogen, men hele Podlasie-regionen er absolutt verdt å utforske. Du kan finne så mange som fire nasjonalparker, og dessuten fantastiske, uendrede områder for fotturer. Mest praktisk er det å bo i Białowieża, som er et godt utgangspunkt. Bemerkelsesverdig er blant annet naturhistoriske museet i Białowieża nasjonalpark eller palassbygninger. Også marskalens hus, til styret eller herregården til Grodno-guvernøren, som fra en russisk eventyr, noen forbinder … med et pepperkakehus!

Podlasie inviterer – dra nytte av invitasjonen!

Les også: Oslo – poznaj stolicę Norwegii! Co warto zobaczyć?

Pogoda

loader-image
Oslo, NO
12:51 pm, lip 14, 2024
temperature icon 16°C
słabe opady deszczu
Humidity:93 %
Pressure:1008 mb
Wind:5 mph
Wind Gust:13 mph
Clouds:100%
Visibility:0 km
Sunrise:4:20 am
Sunset:10:25 pm

Kurs walut

Polish zloty

1 PLN

=

NOK

0,375

Norwegian krone

SEK

0,384

Swedish krona

EUR

4,310

Euro

USD

3,932

United States dollar

Polecane artykuły

Najnowsze artykuły

Historyczny start w kosmos: Arktyka uzyska pełny zasięg szerokopasmowego internetu z norweskich satelitów

Historyczny start w kosmos: Arktyka uzyska pełny zasięg szerokopasmowego internetu z norweskich satelitów W połowie lipca dwa duże norweskie satelity zostają wystrzelone rakietą SpaceX z bazy sił kosmicznych Vandenberg w…


Barnetrygd - Zasiłek na dziecko w Norwegii od 1 września wyniesie 1766 Nok

Barnetrygd - Zasiłek na dziecko w Norwegii od 1 września wyniesie 1766 Nok. Zwiększenie zasiłku na dziecko od 1 września - Najnowsze informacje Od 1 września 2024 roku rodziny w…


Inspirujące Historie Polaków w Norwegii: Metamorfozy, Które Motywują do Zdrowego Stylu Życia

Inspirujące Historie Polaków w Norwegii: Metamorfozy, Które Motywują do Zdrowego Stylu Życia. Chcesz schudnąć, ale brakuje Ci motywacji? Poznaj inspirujące historie Polaków w Norwegii, którzy przeszli niesamowite metamorfozy. Ich doświadczenia…


Odwiedź nasze serwisy społecznościowe