16.4 C
Oslo
czwartek, 2 lipca, 2020

Białowieża-skogen – Den polske naturen

Warto przeczytac

Zarobki w Norwegii 2019 – ile zarobisz najmniej?

Zarobki w Norwegii należą do jednych z najatrakcyjniejszych w Europie, zaś poziom życia pozwala Norwegom stanowić "najszczęśliwszy naród świata". Warto też wiedzieć, że chociaż...

Kiedy Norwegia zwraca podatek? Pierwszy termin w czerwcu!

Jesteśmy w trakcie rozliczeń podatkowych - przynajmniej ta część Polonii, która rozlicza się z norweskim fiskusem. Jednak kiedy Norwegia zwraca podatek? Do kiedy należy...

Ministerstwo zdrowia Zamyka firmy w Norwegii

Ministerstwo zdrowia Zamyka firmy w Norwegii, aby zapobiec rozprzestrzenianiu się koronawirusa. Ministerstwo Zdrowia zamyka szereg usług zdrowotnych od północy w poniedziałek. Dotyczy to fizjoterapeutów, kręgarzy,...

Stawki płacy w Norwegii w różnych branżach

Stawki płacy w Norwegii w różnych branżach Ile powinieneś zarabiać w branży, w której obecnie pracujesz? Od czego zależy norweska stawka? Co zrobić w...

I møte med hendelser om klimaendringer, som vi skriver om i tekstene våre, er det verdt å sette pris på disse utmerkede naturminnene. Steder der naturen er vakker, vill, intakt. Steder, der dyr og planter lever sine egne liv. Dette er Białowieża-skogen. Et vakkert polsk naturreservat. Når er dette stedet verdt å besøke? Det viser seg at skogen til enhver tid er vakker: om våren, høsten og til og med vinteren. Hva er verdt å se i skogen? I tillegg til villsvin? Oppfordre dine norske venner til å besøke Podlasie – det er virkelig verdt det!

Białowieża-skogen -kjenn båndet til naturen og historien

Skogskomplekset på rundt 1500 kvadratkilometer, i Białowieża, ligger på grensen mellom Polen og Hviterussland. Dette er et av de siste så store fragmentene av primærskogen i europeisk lavlandsskala, et sted hvor forekomsten av eksepsjonelle dyr er – ulv, gaupe og verdens største populasjon av bison. Det er en unik relikvie av det originale skoglandskapet med flere 100 år naturlig opprinnelse.

Kiedy zwiedzić Białowieski Park Narodowy?

Białowieża-skogen – Polsk natur … rik flora og fauna …

 

I Białowieża vil vi finne et av de siste økosystemene uberørt av menneskets hånd og en fantastisk rikdom av fauna og flora. Mange av dem forekommer bare her. Nesten 200 arter av forskjellige fugler hekker her (f.eks. Slangeørn, ugle, hakkespetter, hasselrygger, kraner og svarte storker). Det er ikke overraskende at skogsmassivet i Białowieża-skogen ble anerkjent som et tilfluktssted for fugler av global betydning. Det ble opprettet 20 reserver her, inkludert en ekte juvel i kronen – Białowieża nasjonalpark og dens hjerte, dvs. en vakker, 500 -år gammel skog, som er streng reservat.

Klem et tre og føl energien i skogen …

Når det gjelder trær, er gjennomsnittsalderen veldig forskjellig: ca. 80 år og 130 år. De eldste eksemplarene av eik husker tidene til Władysław Jagiełło. Skogen imponerer ikke bare med sitt mangfold av arter, men også med at faunaen er i sin opprinnelige tilstand. Det er 26 treslag, 56 buskearter og 14 forskjellige mindre busker, mens det er rundt 1000 andre planter. Når det gjelder sopp, var det rundt 3000 av dem!

Jakie drzewa występują w Puszczy Białowieskiej?

Białowieża ikke på egen hånd

Skogens må beskyttes, og det er derfor det er umulig å besøke det strenge beskyttelsesområdet helt alene. Et besøk i parken kan bare finne sted i små grupper og i selskap med lisensierte guider med lisens fra BPN-direktøren. Besøkende disponerer både tur- og sykkelruter og kunnskapsrike stier, verdsatt av barnefamilier. Når du velger et alternativ for deg selv, må du ta hensyn til tiden på året – noen løyper på grunn av vårtining eller kraftig nedbør er stengt i noen tid. Det er mest praktisk å lete etter et lokalt reisebyrå som tilbyr turer i flere alternativer – kortere og lengre. De ansatte er ekte ildsjeler.

Białowieża-skogen – Polens natur. Hva annet er verdt å se i Podlasie …

Ikke bare Białowieża-skogen, men hele Podlasie-regionen er absolutt verdt å utforske. Du kan finne så mange som fire nasjonalparker, og dessuten fantastiske, uendrede områder for fotturer. Mest praktisk er det å bo i Białowieża, som er et godt utgangspunkt. Bemerkelsesverdig er blant annet naturhistoriske museet i Białowieża nasjonalpark eller palassbygninger. Også marskalens hus, til styret eller herregården til Grodno-guvernøren, som fra en russisk eventyr, noen forbinder … med et pepperkakehus!

Podlasie inviterer – dra nytte av invitasjonen!

Les også: Oslo – poznaj stolicę Norwegii! Co warto zobaczyć?

- Advertisement -

Więcej artykułów

Porady prawne

Ile alkoholu do Norwegii? Aktualne limity.

Pytanie, które zadaje sobie coraz więcej Polaków. Mianowicie - ile alkoholu do Norwegii można wwieźć? Nie jest to banalne, szczególnie zważywszy na kolosalne różnice...

NAV, NEGATYWNE LUB NIEPOPRAWNE DECYZJE – ODWOŁANIE

NAV, ODWOŁANIE Ogólnie o NAV Wielu Polaków w przypadkach choroby lub bezrobocia zostają bez środków do życia. Jeden błąd we wniosku do NAV lub brak jakiegoś...

Wypadki przy pracy – pierwsze kroki oraz odszkodowania.

Wypadki przy pracy - pierwsze kroki oraz odszkodowania. Wielu Polaków ciężko pracuje na budowach. Właśnie tam zdarza się większość wypadków. Co należy zrobić, aby uniknąć...

Podatniku! Nie daj się oszustom! Urząd Skarbowy ostrzega

Gorączka rozliczeń podatkowych trwa. Wielu z nas PIT-y wypełnia online. Nowoczesna technologia daje ona praktyczne rozwiązania. PIT w Internecie rozliczymy szybko, prosto i bez...

Już dzisiaj otrzymacie zwrot podatków w Norwegii!

Już 27. czerwca sporo osób będzie cieszyło się z otrzymanego przelewu z Urzędu Skarbowego. W tym roku zostanie wypłaconych ok. 31 miliardów NOK, które...
- Reklama -