Totalt vil elleve havbruks-, fiskeri- og økologiske skipsfartsprosjekter motta til sammen 68 millioner kroner over tre år.
– Næringslivet har en nøkkelrolle i å videreutvikle Norges lederskap innen sjømat- og shippingnæringen. Det er spennende å se og støtte den store endringsviljen vi er vitne til i denne bransjen. På denne måten skaper vi nye og sikrer eksisterende arbeidsplasser for fremtiden, sier Bjørnar Selnes Skjæran (Ap), fiskeri- og sjøfartsminister.
Prosjektene som får støtte gir ifølge Skjæran store muligheter for grønn omstilling, digitalisering og forbedring av maritim næring og bærekraftig sjømatproduksjon. Det er bedrifter fra hele kysten bak prosjektene.
Et av prosjektene som får støtte er Under Restaurant i Lindesnes, som får 6 millioner kroner. Pengene skal brukes til å utvikle en helt ny løsning for langtidslagring av levende sjømat.
I Hammerfest får Forsøljenta en 6-er fra Forskningsrådet millioner kr til fangst og oppdrett av småkrabber i Kvalfjorden.
Bergensrederiet Kristian Gerhard Jebsen Skipsrederi AS får 5 millioner for en kombinasjon av nullutslippsteknologier og skipssimuleringsmodeller og værruter for å spare energi og redusere utslipp.
Kilde: NTB
Foto: Spor Erik Schrøder / NTB
Les vår neste artikkel: Undervannsrestaurant i Norge