...
Wataha.no
Wyślij raport Radio TV Twoje konto

Poznań – se hovedstaden i Wielkopolska!

Dodaj do ulubionych

Hovedstaden i Wielkopolska er en vakker by som den er gammel, og tilbyr mange attraksjoner for alle og for hver årstid. Hvis du ikke går seg vill på sentralstasjonen, som lokalbefolkningen kaller kjærlig „brødbit”, venter uforglemmelige inntrykk på deg.

Hvor skal man begynne?

Det er best å starte fra det gamle markedet (bare prøv å kalle det „gamlebyen”!). Midt på et firkantet, brosteinsbelagt torg står et rådhus i renessans design av den italienske kunstneren Jan Baptist di Quadro. Rett ved siden av er „sukiennice” – de litt mindre imponerende enn de fra Kraków, men i alle regnbuens farger. Hver dag klokka 12, kan man høre en buglesamtale fra rådhustårnet, og i et av vinduene kan man se metallgeiter som ligner en av de mest interessante Poznań-legendene. Hvilken? Du vil finne ut av det på stedet.

En spasertur gjennom gatene i byen …

Det er mange flere ting å se, og noen er mer interessant enn andre. Det er verdt å bevege seg langs veien Zamkowa, besøke den ikoniske „Pub Dragon” mot de renoverte bymurene, den historiske jødiske gaten, til den gamle synagogen, som en gang ble omgjort av nazistene til svømmebassenget. I nærheten ligger en av den vakre katedralen i Ostrów Tumski og det interaktive museet i „Bramy Poznania”. Når du er her bør du spørre lokalbefolkningen om det populære tredimensjonale veggmaleriet. Glasuren kan være liten med utsikt over elven, f.eks. schnitzel med blikk, dvs. en Poznań-bolle med melis, eller stek med gzik, dvs. poteter med hvitost og løk.

 

– Hvil på Citadellet …

Tilhengere av aktiv hvile kan ta turen mot en av de største parkene i Polen – Citadellet med en fantastisk militærhistorie. Du kan jogge, spille frisbee, skyte pil og bue, løpe med en hund … eller besøke Museum of Armaments. Om sommeren er det verdt å dra til en av forstadens innsjøer – Rusałka, Strzeszynek og Kiekrz. De tilbyr ikke bare mye aktivitet, men også hyggelige spisesteder ved vannet. Hvis vi allerede er ved vannet, blir bredden av Wartaelven levende om våren, sommeren og tidlig høst. Spesielt interessant er kulturhuset KontenerART, som tilbyr konserter, verksteder, filmvisninger og fredelig avslapning i en solseng med en øl i hånden. Langs elven renner det pittoreske Wartostrada, som du kan bruke til å sykle over fra den ene enden av byen til den andre.

Den vakre gamle markedsplassen når som helst på året…

Det gamle markedsplassen er et av de mest besøkte stedene i Poznań. Torget som regnes som et av de vakreste i Europa, rådhuset, karakteristiske, fargerike hus fra 1500-tallet. Museum og kunstgalleri og andre historiske bygninger fra et lignende periode. Omgitt av restauranter og barer har den flere veier som fører til det designet på en analog måte. Fra en av dem kommer du til observasjonsdekket til det kongelige slottet i Poznań. Ved å velge et annet vil du nå det berømte monumentet med Poznańs geiter.

„Make Rogal, Not War” – Smak på den tradisjonelle „Rogal Marciński” …

Endelig – veldig uvanlig råd. Kom til Poznań i november! Hvorfor? For når 11. november kommer, stuper resten av Polen inn i nasjonale feiringer, overtar Poznań hovedgaten i byen – Św. Marcin – og feirer dagen sin høyt. Ja, ja, Poznań feirer navnet på gaten, og mer spesifikt danser og spiller det til motstandens tradisjonelle regionale St. Martins croissanter med hvite valmuefrø. Og ånden til Old Marych våker over alle. Du må møte ham!

Les også: Wrocław – tętniące życiem miasto…

Oceń artykuł

Pogoda

loader-image
Oslo, NO
6:24 am, mar 18, 2024
temperature icon -5°C
zachmurzenie duże
Humidity: 88 %
Pressure: 1026 mb
Wind: 2 mph
Wind Gust: 3 mph
Clouds: 100%
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:23 am
Sunset: 6:26 pm

Kurs walut

Polish zloty

1 PLN

=

NOK

0,375

Norwegian krone

SEK

0,384

Swedish krona

EUR

4,310

Euro

USD

3,932

United States dollar

Polecane artykuły

Najnowsze artykuły

Rudy Brodacz z Norwegii: Radosław Jobski o Międzynarodowych Mistrzostwach Polski w Brodzie

Rudy Brodacz z Norwegii: Radosław Jobski o Międzynarodowych Mistrzostwach Polski w Brodzie. W świecie międzynarodowych konkursów piękności brody, Radosław Jobski, obecny mistrz Norwegii i miłośnik swojego rudawego zarostu, niedawno zdobył…


Ewakuacja Oldervika/Moen, gmina Tromsø

Ewakuacja Oldervika/Moen, gmina Tromsø. Szef policji w okręgu Tromsø podjął kluczową decyzję dotyczącą bezpieczeństwa mieszkańców obszaru Oldervika/Moen w gminie Tromsø. Ewakuacja obszaru zostanie przeprowadzona od godziny 21:00 w niedzielę, 17…


Władimir Putin Wygrywa Wybory Prezydenckie w Rosji

Władimir Putin Wygrywa Wybory Prezydenckie w Rosji. W ostatnich wyborach prezydenckich w Rosji, Władimir Putin odniósł kolejne zwycięstwo, zdobywając 87% głosów. To wynik, który pozwoli mu rządzić Rosją aż do roku 2030. Przeciwnik…


Odwiedź nasze serwisy społecznościowe