Wataha.no
Wyślij raport Radio TV Twoje konto

Lublin – løkenes by og den vakre gamlebyen

Dodaj do ulubionych
Oceń artykuł
Oceń artykuł

ublin – løkenes by og den vakre gamlebyen. Lublin er en fascinerende by, full av kontraster, med en fantastisk atmosfære. Selv om det er en av de eldste byene i Polen og nylig feiret 700-årsjubileum. Overrasker den med sin åpenhet og hvordan den kan kombinere gammelt og nytt. Det er mange overraskelser i det store grøntområdet. Oppdag dem en etter en og se selv at Lublin .. kan bli likt.

Lublin – løkenes by og uvanlig arkitektur

I sentrum er det en uvanlig og overraskende bygning – Kongeslottet med et rundt tårn, den såkalte Donjon, som en gang fungerte som en forsvars- og boligfunksjon. Du finner i det kapellet Holy Trinity med praktfulle fresker, Lublin-museet og kunstgalleriet med Matejkos “Union of Lublin”. Fra slottet, bare et steinkast til torget – den imponerende Grodzka-porten, en av de to gjenværende portene i de defensive murene, fører til den. Ruinene som er passert underveis, er restene etter grunnlaget for kirken St. Michał, godt utviklet for et sted med forskjellige møter og kulturelle begivenheter.

Co warto zobaczyć w Lublinie?

Forelsk deg i de vakre bygningene

I den gamle delen av byen tiltrekker historiske husa oppmerksomhet. Både de restaurerte og de eldre, der det ble plassert små kunstverk i vinduene, og danner ofte en større, spennende helhet. I sentrum av det lille, intime torget står det historiske rådhuset. Under det – undergrunnen, som det er verdt å besøke med en profesjonell guide. Han vil blant annet fortelle om en brann som satte preg på byen for år siden.

Lublin – løkenes by … se panoramautsikten over Lublin og omegn

For de som liker å se mer og mer, vil Trinitaristårnet være målet. Den dekker 200 grader sikt med et fantastisk panorama over hele byen. Rett ved siden av tårnet står den største kirken i byen – Arkitektkatedralen St. Johannes døperen. Etter å ha forlatt tårnet, er det verdt å krysse Krakow-porten og se på Krakowskie Przedmieście. Navngitt på grunn av veien som en gang kjørte hit fra Lublin til Krakow. Med litt flaks kan du komme over tribunene på Jagiellonian Fair eller Festival of Flavours.

Lublin – gdzie warto iść?

Hvor ellers ta seg en tur?

Fra Krakowskie Przedmieście bare et skritt til Plac Litewski og fontener, som om kvelden fortrylles med et opprør av farger. Så kan du sette deg ned et øyeblikk og smake på den lokale delikatessen – en myk løksuppe, som til og med var viet til et spesielt museum. De som er sultne på åndelige opplevelser, kan også følge sporet etter Lublin gatekunst – fargerike veggmalerier får deg til å reflektere nesten overalt.

Lublin med historie i bakgrunnen …

Og hvis vi allerede reflekterer, er det verdt å tenke et øyeblikk på historien til Lublin-jøder. Før andre verdenskrig utgjorde de nesten en tredjedel av byens befolkning. Det er inskripsjoner på veggene, minner, terninger i fortauet, samt en linje som viser hvor Lublin-gettoen lå. Det er også verdt å minne om minnet deres i Majdanek nær Lublin.

Smak på regionalt øl …

Det er lett å glemme et øyeblikk i et av de sjarmerende spisestedene, som dristig tar over mer og mer offentlig rom, fortau og gårdsrom. Det er verdt å besøke Czarcia Łapa eller Perłowa, der den lokale Perła-ølen blir helt. Gjestene sitter i den runde baren med et stort speil over seg. Du kan føle historiens pust og fremtidens pust … hvor du sannsynligvis planlegger ditt neste besøk i Lublin. Kanskje det vil være Festival of Magicians berømt over hele Polen?

Pogoda

loader-image
Oslo, NO
4:40 pm, lip 22, 2024
temperature icon 16°C
umiarkowane opady deszczu
Humidity:90 %
Pressure:1010 mb
Wind:2 mph
Wind Gust:4 mph
Clouds:100%
Visibility:0 km
Sunrise:4:36 am
Sunset:10:10 pm

Kurs walut

Polish zloty

1 PLN

=

NOK

0,375

Norwegian krone

SEK

0,384

Swedish krona

EUR

4,310

Euro

USD

3,932

United States dollar

Polecane artykuły

Najnowsze artykuły

Wspólna wyprawa na szczyt Gaustatoppen: Wataha - razem na szlaku

Wspólna wyprawa na szczyt Gaustatoppen: Wataha - razem na szlaku To wyjątkowe wydarzenie, podczas którego razem, jako jedna wataha, zdobędziemy ten majestatyczny szczyt. Nasza wspólna wyprawa to nie tylko wyzwanie…


Norwegia jest wolna od wścieklizny: Wymagania przy przewożeniu zwierząt domowych z Rosji i Białorusi

Norwegia jest wolna od wścieklizny: Wymagania przy przewożeniu zwierząt domowych z Rosji i Białorusi Aby przewieść psy, koty czy fretki będące zwierzętami domowymi z Rosji i Białorusi na obszar EOG,…


Kara za parkowanie: Sprawdź czy parking jest zarejestrowany, a mandat legalny

Kara za parkowanie: Sprawdź czy parking jest zarejestrowany, a mandat legalny Może się zdarzyć, że zapomnisz zapłacić za parking lub wpiszesz błędny numer podczas rejestracji samochodu. W takiej sytuacji możesz…


Odwiedź nasze serwisy społecznościowe