...
Wataha.no
Wyślij raport Radio TV Twoje konto

Vi bor og jobber i Norge … historiene våre.

Dodaj do ulubionych

Norge – et paradis på jorden eller et land som gir store muligheter på betingelse av arbeid og engasjement. Historiene våre bekrefter at flytting til et nytt land er forbundet med et stort antall ansvarsområder før det gir overskudd. Norge kan imidlertid være et flott sted å bo hvis vi begynner å kjempe for det bedre i dag. Vi bor og jobber i Norge. I begynnelsen drar vi hit for å tjene godt … med tiden er det et nytt boareal for oss. Vi emigrerer hit alene, med en partner, familie. Vi begynner neste kapittel i livet her. La oss bli kjent med historiene våre, la oss bli bedre kjent med hverandre.

Vi bor og jobber i Norge. Ola – bor i Norge på grunn av foreldrene

Ola understreker at ingenting kom lett, til familien hennes. Mennesker utenfra som flytter til mer velstående land blir assosiert ganske feilaktig: enkle penger og lykksalig avslapning. Virkeligheten er dessverre annerledes. Olas familie (som var en liten jente i begynnelsen av livet i Norge) tilpasset seg knapt til de nye forholdene. Olas far fant den etterlengtede jobben i Trondheim, og etter noen år klarte familien å kjøpe drømmeleiligheten sin. Etter mye hardt arbeid kjente familien endelig på fred – ingenting kommer uten problemer, og alt i livet må jobbes ut med sin egen styrke; uansett hvilken del av verden du bor i. For Ola er Norge rolig, ikke bare i økonomiske termer, men først og fremst når det gjelder utviklingsmuligheter og generell komfort i livet.

Dlaczego żyjemy w Norwegii?

Tomek – takket være flyttingen til Norge fant han sjansen for en bedre fremtid

Vi bor og jobber i Norge. Tomek, vår neste samtalepartner, like før han flyttet, kom han inn i en vanskelig livssituasjon. Han mistet etterhvert motivasjonen til å utvikle seg: Eiendomssituasjonen hans var forferdelig, og hans uinteressante bekjente holdt ham på feil vei. Han tok beslutningen om å flytte veldig spontant – i utgangspunktet fordi han følte at han ikke hadde noe å tape. I et nytt land befant han seg og fikk en sjanse for et nytt liv takket være hardt arbeid og engasjement. Som en polakk som ikke var kjent med språket og skikker, var det vanskelig for ham; han fant raskt arbeid innenfor det kulinariske feltet. Hans historie viser at ofte et nytt miljø ikke bare gir oss flere muligheter, men åpner tankene og gjør oss mer involvert.

Jak nam się żyje w Norwegii?

Hvordan lever vi i et land med fjorder? Er vi glade her?

Vil du dele historien din? Skriv til oss. Del tankene dine med vårt norske polske samfunn. Les også vår forrige tekst om dette emnet: Polakker i Norge – hvem er vi og hva gjør vi?

Oceń artykuł

Pogoda

loader-image
Oslo, NO
12:31 am, mar 2, 2024
temperature icon 3°C
zachmurzenie duże
Humidity: 99 %
Pressure: 1010 mb
Wind: 3 mph
Wind Gust: 4 mph
Clouds: 100%
Visibility: 0 km
Sunrise: 7:11 am
Sunset: 5:46 pm

Kurs walut

Polish zloty

1 PLN

=

NOK

0,375

Norwegian krone

SEK

0,384

Swedish krona

EUR

4,310

Euro

USD

3,932

United States dollar

Polecane artykuły

Najnowsze artykuły

Norwegia - Nowe Przepisy od 1 marca 2024

Norwegia - Nowe Przepisy od 1 marca 2024 marca 2024 roku wchodzi w życie częściowo lub całkowicie cztery nowe ustawy – ustawy dotyczące zmian w ustawie dotyczącej energii, ustawie dotyczącej…


CZYM JEST “GREEN PLANET” I PŁYNĄCE Z NIEJ DŹWIĘKI?

Foto: Łukasz Bielawski CZYM JEST “GREEN PLANET” I PŁYNĄCE Z NIEJ DŹWIĘKI? NORSK TEKST NEDENFOR Kompozytor i pianista Piotr Wyleżoł, gitarzysta Szymon Mika i perkusista Håkon Mjåset Johansen - wystąpili…


Polskie biuro księgowe w Norwegii

Polskie biuro księgowe w Norwegii: TOP w norweskiej księgowości. Biuro księgowe w Drammen, Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Kristiansand, Trømso, Fredrikstad PROFESJONALIZM TO NASZE DRUGIE IMIĘ W dzisiejszych czasach prowadzenie biznesu…


Odwiedź nasze serwisy społecznościowe