Wataha.no
Send rapport radio TV Din konto

Dette blir slutten på Internett slik vi kjenner det?

Dodaj gjøre ulubionych
Vurder artikkelen
Vurder artikkelen

EU planlegger å innføre drastiske endringer i internettets funksjon. Hvis spådommene til de skeptiske kretsene om denne ideen viser seg å være riktige, vil det bety slutten på Internett slik vi kjenner det. Overraskende nok inkluderer gruppen kritikere også forlag som rent teoretisk er blant mottakerne av endringene.

Kommer det en ny versjon av ACTA?

EU -kommisjonen innførte nylig GDPR i europeisk lov. Nå ønsker han å gjenoppta arbeidet med den nye versjonen av ACTA, som var en så kontroversiell regulering at den førte til protester over hele Europa. Beslutningen er i ferd med å skje, ettersom avstemningen i Europaparlamentet om vedtakelsen av det nye direktivet om opphavsrett og det digitale indre markedet nærmer seg.

Som oss på Facebook vil du alltid være oppdatert.

Slutten på internett slik vi kjenner det

Aktivister, Internett -brukere, organisasjoner som er involvert i å beskytte internettets frihet og uavhengighet, og til og med en stor gruppe journalister og utgivere er enstemmige - det er planlagt endringer i stil med kinesisk internettsensur. Alt fordi EU har til hensikt å innføre, bl.a. et intelligent system som automatisk vil evaluere publisert innhold på nettet. Pressemeldinger og kommentarer blir automatisk moderert. Det er påstander om at dette vil påvirke ytringsfriheten negativt.

Tilknytningsgebyrer

I tillegg gir det planlagte EU -direktivet også en endring i koblingsmetoden. Et automatisk og intelligent system vil tvinge brukerne til å be om samtykke fra forfatteren av det delte innholdet hver gang. Ikke bare det - det er mulig du blir belastet.

Begrensning av rekkevidde

Tilsynelatende bør utgivere være fornøyd med denne løsningen. I praksis vil imidlertid den organiske rekkevidden til innholdet de publiserer være begrenset. Dette skyldes det faktum at det ikke er forlag som skal bestemme gebyrene når det gjelder beløp og innsamling. Systemet vil pålegge det på seg selv. Dette vil bety færre publikasjoner tilgjengelig på nettet - det er vanskelig å forestille seg at for eksempel en blogger som driver et lite nettsted ville være villig til å betale for alle koblingene han publiserer på egen hånd.

Endringene skal også gjelde for sosiale medier

Det er verdt å nevne at de planlagte endringene ikke bare gjelder lenker som er lagt ut på nettsteder. Dette gjelder også for sosiale nettverk som Facebook og Twitter. Ideen om deres funksjon er blant annet basert om å dele det som er funnet på Internett. Hvis EU -direktivet trer i kraft, vil mengden innhold som deles sikkert reduseres. Det er vanskelig å forvente at brukere vil være villige til å betale, for eksempel for å legge ut sportsinformasjon på profilen sin.

Ingenting er sikkert ennå

Hvordan et slikt system vil fungere i praksis er fortsatt et poeng. Men hvis spådommene til de ovennevnte gruppene viser seg å være sanne - vil det sannsynligvis bety slutten på Internett slik vi kjenner det så langt. Vi holder fingeren på pulsen og holder deg oppdatert på scenen i ethvert lovarbeid.

Norges fremtid ...

Pogoda

loader-bilde
Oslo, NEI
2, 25. juli 2024
temperaturikon 22° C
moderat skyet
Fuktighet:61%
Pressure:1008 mb
Vind:7 mph
Vindsmak:8 mph
Skyer:59%
Sikt:0 km
Soloppgang:4: 43 am
Solnedgang:10: 03 pm

Vekslingskurs

PLN

NOK PLN

=

NOK

0,375

Norsk krone

SEK

0,384

Svenske kroner

EUR

4,310

euro

USD

3,932

USA dollar

Anbefalte artikler

Siste artikler

Endrer du adresse? – Du trenger ikke betale for å melde flytting

Endrer du adresse? - Du trenger ikke betale for å melde flytting - Ikke alle vet at flyttingsmelding til Folkeregisteret er gratis og at det kan gjøres direkte i...


Med buss for 10 kr: Frem til 18. august, kun så mye for en enkelt bussbillett

Med buss for 10 kr: Frem til 18. august, akkurat så mye for en enkelt bussbillett I hele juli og frem til 18. august koster en enkeltbillett på alle busslinjer i Innlandet kun...


Ekstremt høy vannstand i elver og bekker: Telemark kommune

Ekstremt høy vannstand i elver og bekker: Telemark kommune NVE opplyser at nedbøren som har kommet det siste døgnet var lokal og kraftig. Vannmassene har ført til ekstremt høye...


Besøk våre sosiale nettverkssider