.
Du kan le at i Norge er pølser nasjonalretten. Fordi de serveres på bursdager, til middag eller til og med 17. mai, dvs. under feiringen av uavhengighetsdagen. Når høsten kommer, tilbereder mange norske familier grønnsaksuppe med damperen. Det er en deilig, varmende suppe. Til tilberedningen bruker vi gode, friske høstgrønnsaker og en tykk pølse. Suppen kan serveres med nystekte boller.
Serverer for 4 personer:
- 4 gulrøtter
- XNUMX/XNUMX svensk
- 4 mellomstore poteter
- 1 persillerot
- ½ gang
- XNUMX/XNUMX av kål
- 2 liter kjøtt- eller grønnsaksbuljong
- 2 stykker tykke kjøttpølser
- salt eller vegeta
- svart pepper
- 3-4 laurbærblader
- noen biter av allehånde
Vask og skrell alle grønnsakene. Skjær deretter potetene i like biter. Riv derimot gulrøtter, persille og svensk på et grovt rivjern. Hakk kålen og skjær purren i skiver.
Ha alle grønnsakene i gryten og tilsett buljongen slik at den dekker grønnsakene. Tilsett også laurbærblader og allehånde.
Kok opp og stek til alle grønnsakene er møre, cirka 45 minutter.
Skjær pølsen i biter og ha i suppen på slutten av tilberedningen. Smak til med salt eller grønnsaker og pepper.
Sjekk også vår andre oppskrift: Tirsdagssuppe - potet, forbudt grønnsak
Gi meg beskjed om hvordan den smakte i kommentarene hvis du har prøvd oppskriften. Eller kanskje du har noen råd om hvordan du kan forbedre oppskriften? Gi meg beskjed i kommentaren!