Wataha.no
Send rapport radio TV Din konto

Tirsdag-potetsuppe, forbudt grønnsak

Dodaj gjøre ulubionych
Vurder artikkelen
Vurder artikkelen

.

I dag skal vi tilberede Parmentiersuppe fra den forbudte grønnsaken som er potet. Du kan spørre: "Men hvordan? Potet en forbudt grønnsak? " Akkurat slik, i 1748 forbød det franske parlamentet bønder å dyrke poteter fordi de hadde skadelige effekter, for eksempel spedalskhet.

Dette forbudet var i kraft til 1772, men selv etter det ble poteter betraktet som en fôrgrønnsak som var egnet for fôring av griser. Bare Antoine A. Parmentier, som var lege, agronom, oppfinner og forsker, gjenopprettet det gode navnet på poteter.

Antoine A. Parmentier ble tatt til fange under syvårskrigen og ble bare matet poteter i fengselet. Parmentier ble ikke forgiftet, og han ble ikke syk, tvert imot gjenvunnet han kreftene. Da han kom tilbake til Frankrike, ble han ambassadør for poteter, han snakket om hvor god grønnsaken er og hvor mye man kan lage av den.

Det er fra Antoine A. Parmentier at navnet på denne deilige potetsuppen kommer fra. Det er en veldig deilig, kremaktig og mild smakssuppe.

Tirsdagssuppe. Oppskrift på parmentiersuppe

Porsjon for 4 personer:

  • 1 kg poteter
  • 3 sesonger
  • Bacon i skiver
  • En håndfull persille
  • 1/2 kopp yoghurt eller fløte
  • 2 ss smør
  • Salt og pepper

Start med å skrelle potetene og skjære dem i mindre biter og skjære purre.

Varm smøret i en gryte og tilsett grønnsakene. Stek dem forsiktig over svak varme i noen minutter.

Hell deretter alt over med vann slik at det dekker grønnsakene og er noen centimeter over dem. Kok opp, reduser varmen, dekk kjelen delvis og kok grønnsakene i en time.

Skjær baconskivene i mindre biter og stek dem i en panne for å lage deilige sprø chips. Du kan også bake dem i en ovn på 200 grader i ca 10 minutter.

Etter å ha kokt suppen i en time, ta den av varmen og bland den med en håndholdt robot. Tilsett yoghurt eller fløte og smak til med rikelig med salt og pepper, og dryss med hakket persille.

Server suppen med baconchips. Du kan spise det både varmt og kaldt.

Sjekk ut vår andre oppskrift: Gulrotvarmende suppe

Gi meg beskjed om hvordan den smakte i kommentarene hvis du har prøvd oppskriften. Eller kanskje du har noen råd om hvordan du kan forbedre oppskriften? Gi meg beskjed i kommentaren!

Pogoda

loader-bilde
Oslo, NEI
10, den 26. 2024
temperaturikon 6° C
tungt skyet
Fuktighet: 78%
Pressure: 1011 mb
Vind: 4 mph
Vindsmak: 10 mph
Skyer: 100%
Sikt: 0 km
Soloppgang: 5: 27 am
Solnedgang: 9: 01 pm

Vekslingskurs

PLN

NOK PLN

=

NOK

0,375

Norsk krone

SEK

0,384

Svenske kroner

EUR

4,310

euro

USD

3,932

USA dollar

Anbefalte artikler

Siste artikler

Selvangivelse: Frist er tirsdag 30. april

Selvangivelse: Frist er tirsdag 30. april Over 2,6 millioner har levert selvangivelse og 1,6 millioner har fått selvangivelse. Fristen for å levere selvangivelse er tirsdag 30. april -...


Radio Wataha. Sammen skaper vi et musikalsk rom

Radio Wataha. Sammen skaper vi et musikalsk rom Vi leter etter inspirasjon. Hos Radio Wataha fokuserer vi alltid på mangfoldet og den musikalske lidenskapen i samfunnet vårt. Derfor inviterer vi deg til å bidra til radiospillelisten vår! Radio…


Nye data: Sterk økning i kommuneskattene de neste årene

Nye data: Sterk økning i kommunale avgifter de neste årene Det vil bli en drastisk økning i vann- og avløpsavgiftene de neste fire årene. Det viser en studie utført i de største kommunene i...


Besøk våre sosiale nettverkssider