En varm gulrotsuppe er en perfekt idé til middag. Du er etter jobb, været er ikke så fint heller, for høsten kommer og du må spise middag. I stedet for å bruke penger på å bestille mat som kanskje ikke passer for deg, kan du prøve å lage en deilig gulrotsuppe med et snev av ingefær og lime selv for å holde deg varm på en høstdag. Suppen kan både være vegetarisk og med kjøtt.
For en porsjon for 4 personer trenger du:
- (1 kyllingbryst)
- 800 gram gulrøtter
- 4 biter sjalottløk
- 3 hvitløksfedd
- ½ chili
- 3 cm fersk ingefær
- 8 dl grønnsaksbuljong
- 3dl søt krem
- 3 ss smør til steking
Fra krydder trenger du:
- Kalk
- Salt eller vegeta
- Cayennepepper eller vanlig svart pepper
- Søt pepper
- Granulert hvitløk
- Koriander valgfritt
Begynn å lage suppen ved å skrelle gulrøtter og ingefær, og riv dem deretter.
Deretter finhakk løk, chili og hvitløk. Hvis du vil tilsette kjøtt, kutt det også i middels terninger.
Smelt smøret i en kjele og stek grønnsakene og kjøttet over svak varme. Allerede på dette stadiet kan du lett krydre retten med veggie og cayennepepper. Stek til løken er blank. Hvis kyllingen ikke har stekt, er det greit, siden den fortsetter å lage mat.
Hell deretter alt over med vann, tilsett 2 buljongterninger (grønnsak eller fjærfe, valget er ditt). Kok dekket til gulrøttene er møre og kyllingen ikke er rå, dette tar omtrent 20 minutter.
Hell i søt krem og bruk en stavmikser til å blande suppen til den er jevn.
Smak til med limejuice og resten av krydderne. Hvis du vil, dryss suppen med koriander mens du serverer.
Sjekk også: Kålsuppe - hvordan tilbereder du?
Gi meg beskjed om hvordan den smakte i kommentarene hvis du har prøvd oppskriften. Eller kanskje du har noen råd om hvordan du kan forbedre oppskriften? Gi meg beskjed i kommentaren!