.
Denne retten kan også kalles tacosuppe. Og som alle vet, er nordmenns favorittmåltid i helgen intet annet enn en taco. Det er en rett som alle kan spise med det de vil og hvordan de vil. Vi bestemmer selv hvilke grønnsaker vi skal tilsette, hvilken saus og kanskje uten saus, og om vi skal spise den i en pannekake eller i et tacoskall.
Det er likt med vår suppe i dag. Produktene jeg ga i listen nederst er bare et forslag. Du kan selv bestemme om du vil ha disse grønnsakene og siderettene, eller om du vil legge til noe fra deg selv. Det er også en god oppskrift for å bli kvitt rester i kjøleskapet, eller legge til rester fra å spise en taco.
Lørdagssuppe. Oppskrift for 4 personer:
- 1 løk
- 1 gulrot
- 3 fedd hvitløk
- 2 skjeer stekeolje
- 400 gram kjøttdeig
- 1 pakke krydder til taco
- 1l kjøttkraft
- pakke kikerter i en eske
- 1/2 emballasje hermetisert mais
- pakke skiver tomater
- 1 spoon maismel blandet med vann
Start med å varme opp en gryte med olje og stek finhakket løk, gulrøtter og hvitløk. Stek til grønnsakene er møre. Tilsett deretter kjøttet og fortsett å steke, dryss alt med tacokrydder.
Tilsett buljong, kikerter, mais og tomater i de stekte grønnsakene og kjøttet, og kok opp. Reduser varmen og stek i ca 15 minutter.
Bland litt maisstivelse med litt vann og tilsett suppen under konstant omrøring. Kok opp igjen, og slå deretter av brenneren. Middagen er klar!
Du kan servere suppen med revet ost og tortillachips. NYT MÅLTIDET!
Prøv vår andre oppskrift: Kremet fiskesuppe
Gi meg beskjed om hvordan den smakte i kommentarene hvis du har prøvd oppskriften. Eller kanskje du har noen råd om hvordan du kan forbedre oppskriften? Gi meg beskjed i kommentaren!