.
På fredag vil jeg foreslå en rask og lett å lage fiskesuppe. Det er mulig at for mange av oss kan denne retten være forbundet med en ubehagelig lukt, eller med hodet til en fisk som svømmer i en gryte. Imidlertid vil jeg endre din mening om dette emnet og presentere det i en annen versjon. Fordi måltidet vi skal lage i dag er en godt varmende og velsmakende suppe. For å forberede den trenger vi bare en filet av favorittfisken vår.
Fredags suppe. Oppskrift på 4 porsjoner:
- 2 gulrøtter
- 6 dl fiskebuljong
- 2 dl mleka
- 2 skjeer mel
- 200 g laksefilet
- 200 g torskfilet
- 1 dl frosne erter
- 1 dl søt krem
- salt
- pepper
- en håndfull fersk gressløk
Begynn å lage suppen ved å koke fiskekraften i en gryte. Du kan få fiskebuljong ved å blande 6 dl vann og 2 terninger ferdiglaget fiskefond. Skjær i mellomtiden gulrøttene i små biter og ha i den kokende buljongen. Kok i 3-4 minutter.
Bland deretter melken og melet i en krukke eller annen beholder med et skruehett. Rist denne blandingen godt, unngå klumper som et resultat. Hell den resulterende blandingen i fiskefondet, under konstant omrøring. Kok deretter i ca 5 minutter.
På slutten senker du temperaturen og tilsetter fisken i mellomstore biter og erter. La det småkoke i 5 minutter. Tilsett deretter fløten og smak til med salt og pepper.
Når du serverer suppen, dryss den med finhakket gressløk.
Prøv vår andre oppskrift: Tresuppe
Gi meg beskjed om hvordan den smakte i kommentarene hvis du har prøvd oppskriften. Eller kanskje du har noen råd om hvordan du kan forbedre oppskriften? Gi meg beskjed i kommentaren!