I dag skal vi tilberede en blomkålkremsuppe. Det kan sies at tresuppen er fordi blomkål i tverrsnitt ligner et tre. Å lage suppe er veldig raskt og enkelt. Når den er klar, kan du servere den med litt sprø bacon eller kokte asparges, med eller uten krutonger. Du bestemmer selv!
Torsdagssuppe. Oppskrift for 4 personer:
- 1 blomkål
- 1/2 løk
- 8 dl vann
- 2 buljongterninger (fjærfe eller grønnsaker)
- 2 dl mleka
- 6 lapper bacon
- 1 pakke asparges
- 4 skiver brød
- parmesan
- salt
- pepper
Start med å rengjøre blomkålen og del den i mindre buketter.
Kast deretter blomkålbuntene i en kjele, sammen med hakket løk. Hell alt over med vann og melk, og tilsett buljongterningene. Kok deretter opp og kok til grønnsakene er møre.
Kok imens aspargesene i en egen gryte i vann med litt salt. Mens aspargesen koker, skjærer du baconet i mindre biter og steker det sprøtt i en panne. Stek brødet i ovnen til det er sprøtt og skjær det i små terninger.
Etter at blomkålen er myknet, bland den med en håndholdt robot til den er jevn. Smak deretter til suppen med salt og pepper.
Server suppen med asparges, baconchips og krutonger. Og for det, tilsett parmesan.
NYT MÅLTIDET!
Prøv vår andre oppskrift: Norsk høstsuppe
Gi meg beskjed om hvordan den smakte i kommentarene hvis du har prøvd oppskriften. Eller kanskje du har noen råd om hvordan du kan forbedre oppskriften? Gi meg beskjed i kommentaren!