.
I dag er det søndag som er siste dag i helgen. Noen av oss kan ha hatt det gøy i går, og vi angrer på det i dag. Derfor vil jeg foreslå en purre- og hvitløkssuppe med kylling. Jeg kan si at dette er en vridd versjon av vår tradisjonelle kyllingsuppe. Og for dagens velvære, i hvert fall for noen, er denne varme og gode buljongen perfekt for kropp og sjel.
Suppe til søndag. Oppskrift for 4 personer:
- 3 kyllingfileter
- 2 skjeer margarin
- 1 av
- 3 tenner hvitløk
- 4 medium poteter
- 1l vann
- 2 fjærfe buljongterninger
- 1 dl kesam
- salt eller vegeta
- pepper
Start med å skjære kyllingen i strimler, stek den deretter i en panne med margarin eller olje, og smak til med salt og pepper. Fjern den ferdige kyllingen fra pannen og sett til side.
Ha deretter hvitløk, purre og poteter skåret i mindre biter i gryten. Hell vann og tilsett buljongterningene. Kok suppen i 20 minutter eller til potetbitene og purren er møre.
Bruk deretter en stavmikser til å blande suppen til den er jevn, og kok opp suppen igjen. Tilsett ferdigstekt kylling og kok suppen i ca 5 minutter.
Ta gryten av varmen og smak til med kesam, salt og pepper.
NYT MÅLTIDET!
Prøv vår andre oppskrift: Meksikansk suppe
Gi meg beskjed om hvordan den smakte i kommentarene hvis du har prøvd oppskriften. Eller kanskje du har noen råd om hvordan du kan forbedre oppskriften? Gi meg beskjed i kommentaren!