er en deilig varm eller kald salat laget av poteter og bacon. Det kan være et deilig tilskudd til røkt kjøtt, middag, pølser og andre grillretter, den er også deilig som salat alene, uten tilsetningsstoffer.
Salat til tirsdag, oppskrift for 4 personer:
ingredienser:
- 0,7 kg poteter
- 1/4 sesong
- 250 gram bacon
- 70ml eplecidereddik
- 1,5 skjeer sukker
- 1 ss Dijon sennep
- 2 fedd hvitløk
- en håndfull fersk persille
- salt og pepper
Forberedelsesmetode:
- Vask potetene godt ettersom de skal serveres med skallet på, og del dem deretter i jevne terninger. Kok potetbitene i lettsaltet vann til de er myke. Etter koking, tøm potetene og la dem avkjøles.
- Kutt så purren på langs og skyll godt med vann. Skjær purren i skiver og bland med potetene som er avkjølt.
- Skjær baconet i små terninger og stek det i en varm stekepanne til det er gyldenbrunt og til det er sprøtt.
- Ta så kjelen av varmen og fordel de stekte baconbitene på kjøkkenpapir for å la fettet dryppe av.
- Bland det avkjølte fettet fra pannen med eddik, sukker, sennep, salt og pepper. Varm deretter opp den resulterende sausen og kok i noen minutter. Til slutt tilsett hakket hvitløk og stek i ytterligere et minutt.
- Hell varm dressing over potetene, tilsett sprøstekt bacon og hakket persille. Bland alt forsiktig og server varm eller kald.
GOD!
Sjekk ut vår andre oppskrift: En varm gulrotsuppe for kjølige kvelder
Gi meg beskjed om hvordan den smakte i kommentarene hvis du har prøvd oppskriften. Eller kanskje du har noen råd om hvordan du kan forbedre oppskriften? Gi meg beskjed i kommentaren!