Det er nok produksjon i Norge. Egg er nå mangelvare mange steder rundt om i verden på grunn av fugleinfluensa og høye produksjonspriser. Slik er det heldigvis ikke i Norge. Tradisjonelle påskeretter som lammelår og kjøtt er også tilstrekkelig tilgjengelig, viser et raskt blikk i Landbruksdirektoratets lagerbok.
Les også: Familier med lav inntekt må bruke 39 prosent av inntekten på sunn mat
I påsken spiser vi dobbelt så mange egg som vi gjør i løpet av et år. Vi spiser vanligvis et halvt egg om dagen i gjennomsnitt, men i påsken spiser vi ett egg per person hver dag, ifølge data fra Matprat. Det betyr at vi skal spise rundt 26 millioner egg over påsken. Heldigvis er det nok av dem.
Det er ingen påske uten egg, hardkokte, bløtkokte, til frokost, til middag og til pynt – og det er mer enn nok av dem til alle.
I Norge har vi faktisk en overproduksjon av egg, og flere produsenter får nå betalt for å stanse produksjonen. Selv om eggsalget skyter i været før påske, produseres det nok egg, så det er ingen grunn til bekymring for at det ikke blir egg til alle i påsken, sier Ida Louise Bjønness, «eggekspert» i Landbruksdirektoratet. Egg er sunt og bidrar til å samle krefter, for eksempel før lange turer.
Kilde: Landbruksdirektoratet
Les og lær mer: Eiendomslån i Norge uten eget bidrag – er det mulig?