Wataha.no
Send rapport radio TV Din konto

Polsk mat. La oss bli bedre kjent med henne!

Dodaj gjøre ulubionych
5/5 - (1 stemme)
5/5 - (1 stemme)

Tradisjonelt, polsk kjøkken. Vi starter en spesiell syklus der vi vil presentere, og mange av dere ligner ganske enkelt tradisjonelle polske retter. Polsk mat er fantastisk - assosiert med veldig fete retter, men også utrolig velsmakende. Hvem av oss husker ikke smakfulle middager hos bestemor? Inntil nylig måtte en tradisjonell polsk middag bestå av en suppe og en hovedrett, ofte med svinekotelett, kylling, ledsaget av kål og poteter.

Tradisjonelt polsk kjøkken - litt historie ...

Hvert land har sine "signatur" -retter. Vår mat er sterkt knyttet til klimaet i vår region, geografiske beliggenhet og vår historie. I århundrer var det polske kjøkkenet kulturelt og religiøst betinget. Og dermed ... det var en kombinasjon av påvirkningene fra tysk, jødisk, italiensk, fransk, litauisk, ukrainsk, ruthensk eller i gamle dager tatarisk-tyrkisk mat. I dag kan vi innse at praktisk talt alle regioner i Polen har sine egne retter - det er fantastisk og sjarmerende. Vi kan blant annet skille mellom følgende retter: Schlesisk, Stor -Polen, Lublin, Pommern, Galisisk, Podhale, Kashubian, Borderlands, Masurian og Warmian, Lesser Poland, Podlasie, Masovian og Kurpie. I Poznań, Stor -Polen, har vi en potetsuppe med poteter, og på fjellet, for eksempel kwaśnica. Dessverre, som vi skrev tidligere, anses polsk mat som et av de vanskeligste å fordøye og kaloriske kjøkkenene i verden.

Retter på polske bord ...

Så la oss liste de mest gjenkjennelige rettene fra Polen. Vi vil beskrive hver tallerken mer detaljert i separate materialer. Polske retter som fremdeles hersker i polske hjem og vises på restauranter som serverer polsk mat:

  • Hunters lapskaus,
  • bakte bønner,
  • hover,
  • kålruller,
  • potetpannekaker - i forskjellige versjoner - avhengig av regionen i landet,
  • fisk på gresk,
  • agurkesuppe,
  • delt ertsuppe,
  • kålsuppe,
  • barbær,
  • saueost,
  • Grønnsakssalat,
  • blodpølse,
  • Tatarisk.

For å oppsummere ... Kjøkkenet vårt er annerledes enn det i verden - enestående. Turister fra andre land er ofte fornøyd med våre bigos eller potetpannekaker. I ytterligere publikasjoner vil vi beskrive individuelle retter mer detaljert, samtidig som vi oppmuntrer til smaksprøver.

Les også: Det er ingen grunn til å begrense vår frihet etter vaksinen

Pogoda

loader-bilde
Oslo, NEI
1, den 28. 2024
temperaturikon 6° C
tungt skyet
Fuktighet: 96%
Pressure: 1018 mb
Vind: 7 mph
Vindsmak: 20 mph
Skyer: 100%
Sikt: 0 km
Soloppgang: 5: 22 am
Solnedgang: 9: 06 pm

Vekslingskurs

PLN

NOK PLN

=

NOK

0,375

Norsk krone

SEK

0,384

Svenske kroner

EUR

4,310

euro

USD

3,932

USA dollar

Anbefalte artikler

Siste artikler

Den norske kronen er for svak – Det blir ingen rentekutt i år

Den norske kronen er for svak - Det blir ingen rentekutt i år Verden står overfor de mest utfordrende endringene siden andre verdenskrig, knyttet til økende spenninger...


Mai helg - tid for grilling, turer og avslapning utendørs

Maihelg - tid for grilling, turer og avslapning utendørs Den kommende maihelgen er den perfekte tiden for utendørs avslapning og rekreasjonsaktiviteter. Når temperaturen øker, …


Selvangivelse: Frist er tirsdag 30. april

Selvangivelse: Frist er tirsdag 30. april Over 2,6 millioner har levert selvangivelse og 1,6 millioner har fått selvangivelse. Fristen for å levere selvangivelse er tirsdag 30. april -...


Besøk våre sosiale nettverkssider