med spinat, crunchy valnøtter, tyttebær og fetaost. Dette er en deilig salat som vil forbedre humøret på disse kalde og dystre vinterdagene.
Onsdagssalat, oppskrift for 4 personer:
ingredienser:
- 200 g valnøtter
- 100 ml lønnesirup
- teskje kanel
- en klype cayennepepper
- en teskje tørket koriander
- klype soli
- 200 g fersk spinat
- 70 g ruccola
- 1 granat
- 100 g tørkede tranebær
- 200 g fetaost
For påkledning:
- 50 ml balsamicoeddik
- 2 teskjeer grov sennep
- 50 ml oliven olje
- salt og pepper
Forberedelsesmetode:
- Start med å forvarme ovnen til 190°C.
- Bland så valnøtter, lønnesirup, kanel, cayennepepper, koriander og salt i en bolle og legg på et bakepapirkledd stekebrett.
- Sett så brettet inn i den forvarmede ovnen på midterste hylle og stek nøttene i 15-25 minutter eller til de er gyldenbrune. Husk å snu dem 2-3 ganger under kokingen.
- Ta nøttene ut av ovnen og la dem avkjøles helt.
- Skyll deretter godt og tørk spinat og ruccola, du kan bruke en sil. Legg salaten i en bred salatskål eller bolle.
- Skjær av bunnen og toppen av granateplet og skjær skallet, bruk deretter hendene til å bryte granateplet i to. Velg røde frø og bland med salat og tørkede tyttebær, dryss over fetaost.
- I en egen beholder blander du ingrediensene til dressingen, du kan tilsette litt vann hvis du synes dressingen er for tykk. Hell til slutt halvparten av sausen over salaten og server resten av dressingen ved siden av salaten.
NYT MÅLTIDET!
Prøv også vår andre oppskrift: Tysk potetsalat
Gi meg beskjed om hvordan den smakte i kommentarene hvis du har prøvd oppskriften. Eller kanskje du har noen råd om hvordan du kan forbedre oppskriften? Gi meg beskjed i kommentaren!