Årets soppsesong i Norge er ekstremt vellykket og gleder sikkert mange.
Varm juni og regnfull juli er ideelle forhold for vekst av sopp i skogene. Denne kombinasjonen av temperatur og fuktighet bidrar til utviklingen av ulike sopparter, som tiltrekker mange soppplukkingsentusiaster til skogene.
Det er verdt å huske å være forsiktig når du plukker sopp for å unngå å plukke "feil" ved et uhell. Derfor er det verdt å kjøpe for eksempel Altas av sopp. Å kjenne og identifisere de forskjellige soppartene er nøkkelen til å velge bare de spiselige og smakfulle.
En slik fruktbar sesong kan gi mange fordeler - ikke bare i form av deilige retter, men også for helsen, fordi sopp er en rik kilde til vitaminer og næringsstoffer.
Sopp inneholder mye protein, men også vitaminer: B1, B2, C og E. De gir også vitamin D, som er praktisk talt uhørt i plantemat.De er en kilde til kalium, fosfor, magnesium, kalsium, kobber, jern , selen og sink.
For mange mennesker er soppplukking også en form for avslapning og å tilbringe tid i naturens favn.
Vi oppfordrer alle soppelskere til å nyte overfloden i skogen, men også respektere naturen og følge reglene for ansvarlig soppplukking. Det er også verdt å dele informasjonen din om sopp med andre for å fremme trygg og bevisst soppplukkingspraksis.
Nordmenn er ingen store soppplukkere. Noen ganger tar de korte turer for å plukke en «håndfull» sopp til middag.
Lik oss på Facebook og del innlegget vårt med andre. Takk skal du ha