Den allestedsnærværende oppfatning at poteter er et usunt supplement som negativt påvirker kroppen vår, har eksistert i svært lang tid. Bør vi virkelig unngå poteten i vårt daglige kosthold?
Mindre kalori enn en banan
Som det viser seg, er poteten verken kalorisk eller dårlig for helsen vår. Dens veldig lave kaloriinnhold er faktisk lavere enn for den velkjente bananen. To potetknoller har bare 60 til 70 kalorier. Det er imidlertid viktig hva vi spiser denne poteten med, fordi selskapet, som finnes på tallerkenen, ofte er mer kalorifatt enn det.
Poteter og næringsverdien de gir
Mange mennesker er redde for å spise poteter. Frykten for å gå opp i vekt er større enn ønsket om å vite mengden næringsverdi som forbruket gir. Kroppens celler trenger mye energi for å fungere skikkelig. Drivstoffet som lar dem gjøre det er glukose. Dette og dets tilstedeværelse i kroppen vår er forårsaket av stivelse, som skylder sin store kilde til å spise poteter. Potetknollen gir oss mye energi, og takket være dem er vi mette, noe som betyr at vi ikke føler for mye som snacks mellom måltidene.
Vitamin C
Poteter er en rik kilde til vitamin C. Imidlertid må det huskes at hver kulinarisk aktivitet vi utfører på dem fører til tap. Mengden vitamin C i 100 gram poteter er 16 mg. Aktiviteten vi gjør nesten alltid, det vil si at vi skreller poteten, får den til å miste 6% vitamin C. I tillegg mister de 46% av vitamininnholdet hvis de blir kokt, og hvis vi steker dem for å lage pommes frites , blir vi kvitt hele 86%. vitamin C -innhold
Tilstrekkelig matlaging
Vi vet allerede at skrelte poteter, satt i vann til matlaging, mister verdien. Hva skal jeg gjøre for å forhindre at dette skjer? Den beste løsningen er ganske enkelt å ikke skrelle dem. Selvfølgelig er det ikke sikkert at denne metoden appellerer til alle, så det er veldig viktig å legge dem direkte i kokende vann når du skreller dem. Kokende vann beskytter i liten grad utfelling av vitaminer. Poteter kan også stekes i jakkene og dampes, noe som er den sunneste formen for å servere dem.