I Norge serveres ofte tradisjonelle retter som «lapskaus» eller «fårikål» på lørdager. Men når det kommer til delikatesser er en av de mest populære "vafler", eller wafere. Det er en enkel og deilig rett som kan serveres varm eller kald med ulike pålegg som syltetøy, fløte, melis eller lønnesirup.
Her er oppskriften på norske vafler:
ingredienser:
3 egg
3/4 kopp sukker
2 kopper hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 kopp smør, smeltet
1 1/2 kopper melk
en klype salt
. Forberedelse:
Skill hvitene fra plommene og pisk hvitene med salt til de er stive.
Bland eggeplommene med sukkeret i en egen bolle og pisk til det er lys i fargen.
Tilsett mel og bakepulver i bollen med eggeplommene, bland.
Tilsett smeltet smør og melk, bland godt.
Tilsett det piskede skummet og bland forsiktig.
Forvarm vaffeljernet og smør det med smør eller olje.
Ha en skje med deig i midten av vaffeljernet og lukk det.
Stek skivene i ca 2-3 minutter eller til de er gyldenbrune.
Gjenta til du har brukt opp all deigen.
Server varm eller kald med favorittpålegget ditt. Nyt måltidet!