Tiden vi lever i tvinger oss til å løpe om en vakker, slank, atletisk skikkelse. Ofte i alt dette glemmer vi helsen vår. Hverdagens rush gjør andre ting viktigere enn et måltid, som gir kroppen vår energi og næringsstoffer.
Vi bør spise for ikke å gå opp i vekt
Få mennesker vet at ved å ikke spise øker vi risikoen for fedme. Et viktig element i vår daglige meny er en næringsrik frokost. Hvis vi er mennesker som hopper over dette måltidet, må vi vite at risikoen for fedme øker med så mye som 35-50%. Frokost bør inntas senest en time etter at vi våkner.
Frokost - hvorfor er det så viktig?
Når vi tar hensyn til arbeidsmodus for nesten alle oss, spiser vi statistisk sett vårt siste måltid rundt 21-22, og et øyeblikk senere går vi til sengs. Vi står opp rundt 6, så det har gått 7 timer siden det siste måltidet. Hvis vi er mennesker som ikke har for vane å spise frokost, og vi bare spiser det første måltidet rundt klokken 10, bør omtrent 4 timer legges til dette resultatet. Summen er 11-12 timer siden vi spiste sist. Hvis du utelater eller forsinker forbruket av dette måltidet, reduseres stoffskiftet, og kroppen driver en sparsom energiøkonomi.
Vi lurer ofte på hvorfor vi er sløve, slitne, irritable og hvorfor vi blir tykke. Årsaken er mangelen på en næringsrik frokost.
Hva å spise?
Hvis vi ikke har tid til å lage en sunn, næringsrik frokost, må vi huske at det er bedre å spise noe enn ingenting. Vi kan spise en sandwich, yoghurt eller grøt. På dager hvor vi har mer tid, belønne vi oss selv med en mettende frokost.
Fordeler med å spise frokost
- energien som er nødvendig for kroppens funksjon
- akselerasjon av metabolisme
- ingen sultfølelse
- bedre konsentrasjon
- redusert risiko for fedme
- redusert risiko for kranspulsårer og sykliske type 2