Eggerøre til frokost, hardkokt egg, bløtkokt egg, tillegg til salater, stekt egg-vi kjenner mange versjoner av hvordan vi skal spise dem. Men tenker vi på hvor mye egg vi skal spise per uke? Har de en negativ effekt på kroppen vår?
Myten om negativ innvirkning
På 70 -tallet hadde egg ikke et godt rykte, og dette varte ganske lenge. Leger og ernæringseksperter advarte mot å spise dem. Den høye tilstedeværelsen av kolesterol betydde at de ble ansett som et produkt som har en negativ effekt på kroppen vår og øker risikoen for kardiovaskulær sykdom. Heldigvis motsatte senere forskning disse meningene, og myten ble raskt debunked.
Hvor mye å spise per uke?
Når egg var beryktet, anbefalte World Health Center en dose på tre egg i uken, og hvis noen spiste mer, risikerte han å øke kolesterolnivået i kroppen (heldigvis spiller det faktisk ingen rolle for kroppen vår fordi jo mer kolesterol egget gir oss., jo mindre produserer kroppen det på egen hånd). I senere år endret denne mengden seg, og den anbefalte dosen i dag er også tre egg om dagen. Forskningen som Jean-Marc Dupuis skriver om på PocztaHealth bekrefter den ovennevnte informasjonen.
Fordeler med å spise egg
Vi må huske at den dårlige oppfatningen av egg er for lengst borte, og vi bruker dem oftere og oftere. Høneeggprotein inneholder en stor mengde sunne proteiner. Eggeplomme og forbruk bør være veldig viktig for oss fordi den inneholder antioksidanter som er sunne for øynene våre (lutein og zeaxanthin). Å spise eggeplomme forbedrer også konsentrasjonen, læringssystemet og hukommelsen fordi den inneholder kolin, som er mangelfull hos nesten 90% av mennesker.
Moderasjon
Det er ingen studier som bekrefter at det å spise mer enn tre egg om dagen forårsaker bivirkninger i kroppen vår. Imidlertid bør det huskes at hvis dette beløpet ikke skader noen, betyr det ikke at vi heller ikke vil være der. Som med alt, bør vi være moderate.