Norske delikatesser. I dag vil vi foreslå deg en ny artikkelserie. Bor du i Norge? Eller kanskje du planlegger å emigrere hit? Uansett, på dette stadiet er du verdt å bli kjent med norsk mat ut og inn. Mange smaker og aromaer kan virkelig overraske deg. I motsetning til hva som ser ut til, er norsk mat ikke bare laks, selv om dette landet som kjent er kjent for sin laks. Alle som har smakt norsk laks minst en gang, vil bekrefte at denne smaken ikke kan sammenlignes med det vi kjenner fra polske butikker. Vi inviterer deg på en reise gjennom norsk mat. Vi vil presentere de viktigste rettene, delikatesser og snacks. Vi vil også skrive om krydder som skandinaviske ganer elsker. Vi inviterer deg til å lese.
Norske delikatesser - eller bare laks?
Som det viser seg, har norsk mat mye å tilby, og det er virkelig verdt å bli bedre kjent med det. Hva spiser den gjennomsnittlige nordmannen? Hva vil en turist i fjordlandet prøve?
brunost
Du kan ikke gå glipp av denne ikoniske osten og passere den likegyldig. Den er omtrent like populær som norsk laks. Hver nordmann elsker ham. Bevis? I løpet av året spiser nordmenn flere tonn av denne spesialiteten. Karakteristiske trekk? Brun-gulaktig farge. Den er laget av geitost (myse for å være nøyaktig) og kumelk. Smaken er en kombinasjon av gulost og tofu. Vi kan prøve det søtt, for eksempel med vafler og blåbær. Når den er smakfull, f.eks. Brukt til tørre sauser. Det er også perfekt for en morgensmørbrød. Den mest populære typen ost for øyeblikket er Gudbrandsdalsost.
Kvikk Lunsj
Den kultnorske sjokoladebaren. Det kan sammenlignes med den polske WW. Den har blitt produsert siden 1937. Opphavsmannen er det norske selskapet Freia. Nordmenn behandler denne baren som en uunnværlig matbit under en tur til fjells eller på ski. Formålet er ikke bare å roe ned den "lille sulten", men fremfor alt å tilføre energi, positiv kraft og forbedre stemningen.
Hvor kan vi handle regionalt?
Norske delikatesser er tilgjengelig i supermarkeder, i små butikker med lokal mat, direkte fra produsenten. Det er verdt å ta et øyeblikk for å lære hvordan nordmenn spiser. Hva er smaksløkene deres. Det kan være en interessant smaksopplevelse som gir mye glede, for hvem liker ikke å spise godt.
Verdt å lese: Høye matpriser - en ekspert forklarer årsakene!