En glemt del av menyen
Det sies at fisk er en glemt ingrediens i hjemmemiddagen. Vi vet at de er sunne, men vet vi hvilken fisk vi skal spise, hvor mange ganger i uken og hva vil vi tjene på å dukke opp på tallerkenen vår igjen?
Fisk og dens fordeler
Ernæringsfysiologer og personlige trenere sier at hun er den beste vennen til figuren vår. Fettene i den beskytter oss mot fedme og åreforkalkning, og den store mengden protein som finnes i den gjør at vi kan miste unødvendige kilo. Selvfølgelig, som med alt, bør vi kjenne sunne proporsjoner fordi fisk også kan inneholde tungmetaller (hovedsakelig kvikksølv og bly) som ikke har en god effekt på kroppen vår.
- Sterkt hjerte. Fisk er den rikeste kilden til omega-3 umettede fettsyrer. De første stedene i dette emnet er okkupert av: laks, tunfisk og sild - de gir den høyeste dosen omega -3 fettsyrer, men også lavere blodtrykk og kolesterol.
- Fettforbrenning på grunn av høyt jodinnhold.
- De inneholder mange vitaminer som lar oss opprettholde et sunt utseende på huden vår, men også hele kroppen, f.eks. Vitamin A forbedrer hudens tilstand, vitamin E fjerner skadelige frie radikaler fra kroppen eller vitamin D styrker bein og tenner .
- de har en antidepressiv effekt fordi de øker nivået av seretonin i kroppen vår
Hva slags fisk bør du strekke deg etter?
Valget av fisk er selvfølgelig et spørsmål om vår smak. Imidlertid er det godt å vite mer om kaloriene deres. Nedenfor er noen eksempler og antall kalorier i 100 ml:
- ørret 160 kcl
- limanda 58 kcl
- sola 87 kcl
- tilapia 128 kcl
- sander 91 kcl
- laks 201 kcl
Hvor mange ganger i uken?
Mengden fisk som konsumeres per uke bør være moderat. Hvis vi spiser for lite av dem, kan vi gå opp i vekt fordi de inneholder store mengder enumettede og flerumettede fettsyrer som forhindrer opphopning av fett i kroppen vår. Hvis vi spiser for mye av dem, kan vi gi kroppen vår en stor dose tungmetaller, som dessverre skader nervesystemet og øker risikoen for hjertesykdom.