Tilstedeværelsen av jern i kroppen vår spiller en viktig rolle for helsen vår. Dens mangel kan forårsake alle slags sykdommer og plager, inkludert anemi.
Hvorfor er jern så viktig?
Vi vet alle at blodet vårt er rødt. Det er imidlertid de færreste som vet at hemoglobin er ansvarlig for fargen. Dette i sin tur opprettes takket være en komponent som hem, som inkluderer jern. Det tidligere nevnte hemoglobin er ansvarlig for mange prosesser som: oksygenering av kroppen eller transport og lagring av oksygen. Hvis det er et veldig lavt nivå av jern i kroppen vår, blir vi utsatt for anemi, noe som noen ganger fører til hypoksi.
Les også: Spinat - ikke så skummelt som han er malt
Tilstedeværelsen av jern i kosten
Hvorfor skal vi huske om jernrike matvarer? Dessverre er fordøyeligheten fra mat på et veldig lavt nivå, så det er så viktig å huske på produktene som vil gi det til oss hver dag. Det er selvfølgelig måter å øke jernabsorpsjonen, hvorav den ene er vitamin C og B -vitaminer.
Virkningene av jernmangel
Hvis kroppen vår begynner å føle en betydelig mangel på jern, begynner den å bruke den lagrede jernmengden, som er reserver og hovedsakelig befinner seg i leveren, margen og milten. Senere, når jernet går tomt og reservene er borte, ser kroppen vår usunn ut. Huden vår blir blek. Hår og negler mister tilstanden. Tretthet, døsighet og sløvhet er andre eksempler på hvordan kroppen vår reagerer på mangel på jern. Motstanden mot infeksjoner som er tilstede synker. Vi blir svakere for hver dag.
Les også: Sitron - et must for å være sunn
Jernrik mat
Jern kan tas direkte i form av tabletter, men det er kilder som vil gi oss en raskere og mer hyggelig måte, vi snakker om mat. Mat som er rik på dette elementet er: fisk, eggeplomme, ost, brokkoli, kalvekjøtt, rødt magert kjøtt, fjærfe, bønner og mange flere. I tillegg bør vitamin C og B -vitaminer tas for å øke absorpsjonen av jern.