!
Pani Walewska ... mm himmelen i munnen min!
I dag tilbyr jeg deg en oppskrift på en utrolig søt, men deilig kake. Lagets ømhet og delikatesse kombinert med delikatessen til myk krem forfører smaksløkene. Og sødmen brytes av den sure ripsyltetøyet ...
Pani Walewska er en deig fengende med en rekke smaker som vil tilfredsstille forventningene til de mest krevende sødme -gourmeterne.
- 500 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- en klype salt
- en halv kopp melis
- 200 g smør, kaldt
- 6 eggeplommer
- 2 ss rømme
Sikt mel og bakepulver, tilsett smøret, hakk med en kniv til deigen ser ut som en smuldre. Tilsett eggeplommer, sukker, salt, rømme og elt raskt. Form deigen til en ball, del den i 2 like store deler, pakk dem med en film og avkjøl i kjøleskapet i cirka 30 minutter.
Ingredienser til marengsen:
- 8 proteiner
- en klype salt
- 1,5 kopper melis
- 1 ts potetmel
Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Tilsett deretter sukker gradvis og i små omganger, skje for skje, visp hele tiden. Tilsett til slutt det siktede potetmelet, bland forsiktig med en slikkepott til det er kombinert.
Les vår neste artikkel: Calorie bomb bun
Dessuten trenger vi
1 krukke med solbærsyltetøy
1 pakke mandelflager
En form på 25 x 33 cm med bakepapir. Kjevle ut den ene delen av deigen, legg den på bunnen og jevn ut. Pensle deigen med halvparten av solbærsyltetøyet. Ha deretter halvparten av marengsmassen. Dryss halvparten av mandelflakene på marengsen. Stekes ved 160 ° C i ca 40 minutter. Gjør det samme med den andre delen av kaken. Du kan bake begge pannekakene sammen i ovnen (med termosirkulasjon) eller den ene etter den andre (hvis du ikke har to av de samme formene); da er det best å forberede den andre marengsen like før steking. La pannekakene avkjøles.
Krem masse:
- 2 kopper mleka (500 ml)
- 3 ss hvetemel
- 2 ss potetmel
- 2 eggeplommer
- 3 ss sukker
- 200 g smør, ved romtemperatur
- noen dråper mandelsmak
Kok ett glass melk med sukker. Bland den andre med eggeplommer, mel (som pudding), tilsett kokende melk, kok til den er tykk. Ro deg ned.
Bland smøret til et smør. Tilsett avkjølt pudding gradvis, rist hele tiden. Tilsett mandelsmaken og riv.
Legg de ferdige, avkjølte pannekakene med kremmassen. Avkjøl minst 3 timer i kjøleskapet.
Det vil definitivt glede deg over smaken!
Nyt måltidet !