I dag, når vi har en stor "boom" for å spise sunn mat, har ikke dette produktet blitt spart heller. Melk og antall typer tilgjengelig i butikkhyllene kan være skremmende. Så hvilke bør vi strekke oss etter?
Melk - bare helse!
Det kan ikke nektes for at det er den mest populære drikken blant folket. Alle kjenner ham, spesielt barn. Melk styrker bein og tenner, og har mange næringsstoffer som tilføres kroppen vår. Det skal imidlertid huskes at mengden og typen av disse verdiene alltid avhenger av melketypen.
Les også: Skjult sukker i drinker - hvor mye er det?
Kjent for alle- kumelk
Kumelk er den mest populære melketypen. Det er den rikeste kalsiumkilden som lett absorberes av kroppen vår. Folk som drikker kumelk absorberer så mye som 80% av dette elementet. Den inneholder mange verdier og vitaminer som fosfor, kalium, magnesium, sink, jod, fluor, vitamin A og K. Det er en rik kilde til karbohydrater.
Plantebasert soyamelk
Det er ikke annet enn en blanding av modne soyabønner, naturlig søtningsmiddel og vann. Anbefales for personer som klager over laktoseintoleranse. Vanligvis har den en lav mengde mettet fett, og folk som er redde for økte mengder kolesterol kan gå for denne typen melk fordi den er kolesterolfri. Dessverre har ikke soyamelk så mye protein som kumelk.
Les også: Hva du skal erstatte sukker - dets naturlige erstatninger
Mandel-melk
Denne typen melk er laget av brente mandler. Dessverre er det ofte søtet. Den inneholder mange næringsverdier, som er beriket med for eksempel kalsium, vitamin D og E. Folk som ikke tåler laktose og er redde for kolesterolnivåer, kan trygt nå mandelmelk. Akkurat som soyamelk ikke gir oss mye protein.
Ris melk
Det er en drink som er laget av ris og vann. I butikkhyllene kan vi finne mange smaker av denne typen melk, alt fra sjokolade til jordbær. Det er svært lite protein, men som den eneste av all melken som er nevnt her, er det 100% anbefalt for personer med laktoseintoleranse fordi det har den laveste risikoen for allergi.