Wataha.no
Send rapport radio TV Din konto

Donuts med syltetøy

Dodaj gjøre ulubionych
5/5 - (1 stemme)
5/5 - (1 stemme)

Karnevalstiden går og med det er det tid for å bake smultringer! Det sies ikke at vi bare spiser smultringer på Fat Thursday eller Shrovetide. Men på disse dagene er vi obligatoriske å spise dem!

Jeg foretrekker smultringer med marmelade, dekket eller drysset med melis.

Jeg tilbyr deg en velprøvd oppskrift på hjemmelaget, deilig, ekte smultringer. Naturligvis smaker de best når de er varme.

Deilige smultringer med syltetøy

 

Ingredienser til ca 39 stykker:

1 kg hvete eller kakemel

8,5 gram fersk gjær

10 gram sukker

6 eggeplommer

1 egg

omtrent en halv liter varm melk

10 gram smør

1 teskje salt

1 vaniljestang eller vaniljesmak

2 ss sprit eller vodka

saften og skallet av en sitron

syltetøy

rapsolje til steking

Forberedelse

Mal gjæren med 1 ss sukker, 1 kopp mel og 1/3 kopp lunken melk slik at tykkelsen på surdeigen tilsvarer tykkelsen på kremen. Dekk til med en klut og sett til side på et lunt sted til heving i ca 20-30 minutter.

Pisk egg og eggeplommer med sukker, tilsett resten av melet, syrnet surdeig, vanilje, finrevet sitronskall og presset sitronsaft, resten av melken, salt og alkohol. Elt deigen i ca 10 minutter. På slutten av eltingen tilsettes det smeltede smøret gradvis. Deigen skal være glatt, blank og lett å håndtere.

Ha den elte deigen i en bolle smurt med olje, dekk den med en klut og la den heve i omtrent en time.

Legg den hevede deigen i porsjoner på brettet. Kjevle ut hver porsjon til en kake som er omtrent en halv centimeter tykk. Skjær ut skiver med et glass. Legg en teskje marmelade i midten av hver skive, hold sammen og form små kuler. Legg smultringene som er dannet på denne måten, med den klebrige siden ned, på en overflate drysset med mel. La heve i ca 30 minutter.

Stek smultringene i veldig varm olje i ca 1 minutt på hver side.

OBS: Stek smultringene opp ned først, da unngår du at marmeladen lekker ut.

Legg de stekte smultringene på et papirhåndkle for å tømme overflødig fett. Dryss melis mens det fortsatt er varmt.

Nyt måltidet !

Deilige hjemmelagde smultringer med marmelade.

Pogoda

loader-bilde
Oslo, NEI
7, Mai 11, 2024
temperaturikon 19° C
moderat skyet
Fuktighet: 53%
Pressure: 1023 mb
Vind: 6 mph
Vindsmak: 13 mph
Skyer: 83%
Sikt: 0 km
Soloppgang: 4: 48 am
Solnedgang: 9: 38 pm

Vekslingskurs

PLN

NOK PLN

=

NOK

0,375

Norsk krone

SEK

0,384

Svenske kroner

EUR

4,310

euro

USD

3,932

USA dollar

Anbefalte artikler

Siste artikler

Eurovision 2024: Siste kveld i en konkurranse som vekker både fascinasjon og kontrovers!

Eurovision 2024: Siste kveld i en konkurranse som vekker både fascinasjon og kontrovers! I 2023 tiltrakk Eurovision song contest rekordpublikum, og nådde 162 millioner seere. Dette er en begivenhet som reiser ekstreme...


Mangel på nedbør øker risikoen for skogbrann!

Mangel på nedbør øker risikoen for skogbrann! – Hvis du til og med er svært usikker på om det er trygt å fyre opp en grill eller bål, ikke gjør det. Så enkelt er det, sier regissør Elisabeth...


Klimaendringer: Norge må forberede seg på stigende havnivå

Klimaendringer: Norge må forberede seg på stigende havnivåer En ny rapport viser at dersom den globale oppvarmingen fortsetter med nåværende hastighet, vil havnivået langs store deler av norskekysten...


Besøk våre sosiale nettverkssider