Kjøtt er et spesialprodukt. Kjøper tar hensyn til kvalitet, smak, sammensetning og pris. Ofte er disse faktorene imidlertid forskjellige fra den faktiske tilstanden.
British Food Standards Agency
Det er et britisk statlig organ som utfører en rekke forskningsaktiviteter som fokuserer på matvarer. Han sørger for at varene som er tilgjengelig for hver forbruker i butikkhyllene, er av høyeste kvalitet, og fremfor alt har han som mål å sikre menneskers helse.
Forskning 2017
I fjor ble det gjennomført en kjøttkvalitetsundersøkelse i England, Wales og Nord -Irland. Analysen inkluderte 665 prøver, samlet fra 487 selskaper: produksjonsanlegg, butikker, restauranter, barer og kebabboder. Dessverre er ikke resultatene av disse studiene tilfredsstillende, og du kan til og med si at de er urovekkende. 145 prøver inneholdt enten helt eller delvis kjøtt enn det som er angitt i sammensetningen. Det mest interessante og sjokkerende eksemplet er strutsen, som faktisk viste seg å være 100% storfekjøtt.
Den urovekkende opprinnelsen til DNA
For fem år siden var det en hestekjøttskandale som ble smuglet til nesten alt biff. I den nåværende studien fra 2017 inneholdt noen prøver også DNA fra for eksempel hele fire forskjellige dyr som ikke var oppført på produktetiketten. Det vanligste kjøttet som ble påvist under forskningen var storfe -DNA, som igjen ble forfalsket med svinekjøtt, fjærfe eller lam.
Sjokkerende sannhet
Resultatene av ovennevnte forskning viser oss hvor mye forbrukeren blir lurt av selskaper som tilbyr oss å kjøpe kjøtt eller deres produkter. Det skjer ofte at vi betaler for mye for et produkt fordi vi stoler på at vi kjøper en bestemt type kjøtt av høy kvalitet. FSA sa at den ikke ville forlate denne studien uten konsekvenser, og resultatene ville bli rapportert til de relevante myndighetene. I tillegg bemerket en talsmann for byrået at resultatene av studien "ikke er representative for den større næringsmiddelindustrien".