. En sunn og mettende salat med deilig varmrøkt laks. Du kan lage salaten i en krukke med basilikumdressing i bunnen da den da holder alle grønnsakene friske og holder seg sprø og gode til du spiser salaten, det er også en enkel måte å ta den med på jobb for eksempel. Du kan også blande alle ingrediensene i en bolle og servere sausen ved siden av.
Lørdagssalat, oppskrift for 4 personer:
ingredienser:
- 1 brokkoli
- 200 g quinoa
- 400 ml kokevann
- 1 stk mango
- 4 stk vårløk
- 1 pakke babyspinat (65 g)
- 400 g varmrøkt laks
- en håndfull krutonger
Basilikumdressing:
- 1 gryte fersk basilikum
- 2 skjeer olje
- 6 skjeer rømme
- salt og pepper
Forberedelsesmetode:
- Start med å lage basilikumdressingen. Bland basilikumbladene og oljen med en stavmikser, bland deretter den resulterende massen med fløten og smak til med salt og pepper. Hell litt dressing i bunnen av glasset med lokket på.
- I en liten kjele med vann koker du quinoaen etter anvisningen på pakken. Du kan salte vannet lett.
- Del så brokkolien i små buketter og legg dem i en krukke.
- Etter å ha kokt quinoaen, la den avkjøles, og hell den allerede avkjølte quinoaen i en krukke og tilsett finhakket mango på toppen. Skjær vårløken i tynne skiver og legg i glasset sammen med spinaten.
- Del fisken i små biter og legg dem på spinaten i en krukke, tilsett deretter krutongene. Du kan spise salaten med en gang eller lukke glasset og sette det i kjøleskapet. Husk å la salaten stå oppreist til du spiser den, da holder grønnsakene seg friske og sprø. Når du spiser salaten snur du glasset opp ned et par ganger slik at dressingen blandes med resten av salaten.
NYT MÅLTIDET!
Prøv også vår andre oppskrift: Taco salat
Gi meg beskjed om hvordan den smakte i kommentarene hvis du har prøvd oppskriften. Eller kanskje du har noen råd om hvordan du kan forbedre oppskriften? Gi meg beskjed i kommentaren!