Hver av oss kjenner eplepai. Epler, kanel og mel er basisingrediensene i deigen.
Lukten som sprer seg mens du baker eplepai fengsler smaksløkene, og vi venter bare til vi smaker på den fortsatt varme kaken.
Jeg anbefaler deg den svenske versjonen av eplepai, den såkalte applepaj, smulpaj. Dette er en veldig rask og enkel måte å tilberede en deilig kake på. Varmende kanel er perfekt for kalde dager dager, og pajaens sødme forbedrer humøret ditt. Den er perfekt for enhver anledning.
Den serveres varm, oftest med vaniljesaus, vaniljsås. Denne sausen kan kjøpes ferdig, i papppakke, eller du kan kjøpe pulversaus og blande den med kaldt vann. melk. Vaniljesaus kan også byttes ut med is eller pisket krem. Men paj smaker godt selv uten disse tilsetningsstoffene.
Ingredienser til vanlig form
Smuldre kake
125 g smør
3/4 dl sukker
1 ½ dl havregryn
1 dl hvetemel
Fylling
4 epler
1 dl brunt sukker
1 ss kanel
Forberedelse
- Sett ovnen på 225 ° C
- Kombiner mel, sukker, havregryn og hakkede smørbiter i en bolle. Bland og elt deigen til en sprø masse.
- Skrell eplene (eller ikke med skallet hvis du foretrekker det), skjær eplene i tynne skiver.
- Bland epler med brunt sukker og kanel og legg i en smurt bakeform (hvis du liker kanel, du kan ta litt mer ). Du kan også legge til en klype salt for en mer interessant smak.
- Smør ut, smuldre eplesmuldeigen jevnt.
- Stek 225 grader midt i ovnen i 15-20 minutter eller til deigen er gyllenbrun!
- Server eplekaken med vaniljesaus, pisket krem eller is.
Stolthet!